Edith Jernstedt kvalade in till junior-EM. Foto: VSS

VSS-simmaren kvalade in till junior-EM

Vid den internationella simtävlingen Swim Open i Eriksdalsbadet visade Västeråssimmaren Edith Jernstedt klass och lyckades kvala in till sommarens junior-EM i Ryssland.

Publicerad

Hetast av de deltagande VSS-simmarna på Sveriges största tävling, internationella Swim Open förra helgen, var utan tvekan Edith Jernstedt. Hon bara fortsätter sin positiva simutveckling.

17-åringen blev trea i B-finalen på 100 fjärilsim på nya klubbrekordet 1.00,97 och med den insatsen lyckades hon dessutom kvala in till junior-EM i Kazan, Ryssland, 3–7 juli.

Jernstedt vann dessutom C-finalen på 50 fjärilsim, också det på nytt klubbrekord 27,77.

På den längsta fjärilsdistansen 200 meter blev det A-final med en sjundeplats och bästa svenska som stiligt resultat.

Flera andra VSS-damer höll sig också väl framme. Hannah Brunzell gick till B-final på alla bröstsimsträckorna, fyra på både 50 och 200 bröstsim och åtta på 100.

Filippa Sterling tvåa och fyra i C-finaler på 200 resp 100 bröstsim.

Elvira Mörtstrand nådde tre C-finaler.

Av herrarna blev seniorlandslagsmannen Gustaf Dahlman bästa VSS-simmare sett till uppnådd så kallad Fina-poäng med sin tid 1.50,79 på sin specialsträcka 200 frisim. Det gav honom en 21:a plats i den hårda konkurrensen.

Lukas Steiner var med en 17:e plats i försöken på 200 fjärilsim nära att nå B-final.

Sett till hela VSS-truppen gjordes en stark insats, då de 23 VSS:arna på totalt 72 starter överträffade sina anmälningstider i hälften av dem.

Powered by Labrador CMS