Hanna Halldin från Kanonaden, Veronica Sunesson, YLAB, Åsa Granlund, AA-Logistik och Malin Evertsson, Castellum tog det första spadtaget till byggnationen av en ny fastighet på tomten Ampere 1.

Viktigt spadtag för framtidens Finnslätten

Finnslätten växer fram. I tisdags togs det första spadtaget för AA Logistiks nya logistikcenter, en byggnad på över 37 000 kvadratmeter som kommer att bli ett modernt nav för transporter i regionen.

Publicerad Senast uppdaterad

Åsa Granlund, vd för AA Logistik, berättar att satsningen på Finnslätten betyder jättemycket för dem.

– Att äntligen få en fastighet som är anpassad för logistik så att vi slipper anpassa vår verksamhet efter fastigheterna, som det är i dagsläget, känns otroligt bra.

För tillfället håller företaget till på sex olika platser i Västerås kommun.

Mats Eriksson, vd Castellum region Mälardalen, höll i inledningstalet och därefter talade förutom Åsa Granlund även Malin Evertsson Castellum, Hanna Halldin från markentreprenören Kanonaden och Veronica Sunesson från byggentreprenören YLAB.

– Sen kommer vi bara att ha kvar den anläggning vi har på Hacksta och den här på Finnslätten istället för sex olika, säger hon. De flesta av våra kunder finns i en radie på cirka tio mil runt omkring Västerås och för dem är ledtiderna viktiga och närheten avgörande, säger Åsa Granlund. 

Castellums affärsutvecklare Malin Evertsson betonar också vikten av atsningen.

– Framför allt för Vision Finnslätten, det här är en jätteviktig pusselbit. Vi har drivit en detaljplan i flera år för att kunna lägga en anläggning här, säger hon.

Mats Eriksson, vd Castellum region Mälardalen, höll i inledningstalet och därefter talade förutom Åsa Granlund och Malin Evertsson, Hanna Halldin från markentreprenören Kanonaden och Veronica Sunesson från byggentreprenören YLAB.

Under glada och soliga förhållanden togs sen det första spadtaget för anläggningen som beräknas stå klar i augusti 2025.

Ett stort antal människor följde det första spadtget av AA-Logistiks nya fastighet på Finnslätten.
Powered by Labrador CMS