Västerås tidning - om oss

Om Västerås Tidning

Kontakta oss

Västerås Tidning

Sjöhagsvägen 6, 721 32 Västerås

Tel: 021-30 46 00 (telefontid tisdag, onsdag och torsdag klockan 9–12)

Besökstider: Våran reception är bemannad måndag, tisdag och torsdag klockan 9–12.

Facebook: facebook.com/vasterastidning

Instagram: vasterastidning

LinkedIn: Västerås Tidning

Redaktion: redaktion@vasterastidning.se

Produktion: annons@vasterastidning.se

UTEBLIVEN TIDNING

Västerås Tidning distribueras av Svensk Direktreklam, SDR.Vid utebliven tidning, kontakta SDR på telefon 021-40 32 90 och/eller reklamera på utebliventidning.nu.

TIDNINGSSTÄLL
Här hittar du våra tidningsställ i Västerås och övriga länet.

E-TIDNING
Här hittar du vår gratis e-tidning.

APPAR
Här kan du ladda ner våra gratis appar för nyheter och e-tidning.

Västerås Tidnings historia

En annons i Västerås Tidning når såväl de drygt 60 procent hushåll som inte prenumererar på den lokala morgontidningen, som de 36 procent som tackar nej till direktreklam.

DIN LOKALA GRATISTIDNING

Västerås Tidning är startades 1992 och är idag en av Sveriges största gratistidningar. Vår vision är att vara ständigt närvarande, alltid trovärdig och för alla. Vi brinner för att leverera gratis lokaljournalistik och för att bygga varumärke åt våra kunder.

Västerås Tidning når varje vecka 73 000 läsare via papperstidningen, 50 000 unika besökare på webben och har 8 500 nedladdade appar. Vi finns där västeråsarna finns.

Tidningen hushållsdistribueras i 91 000 ex till Västerås, Hallstahammar och Surahammar kommuner och finns tillgänglig i tidningsställ och som gratis e-tidning via webben och appen. Västerås Tidning når såväl de drygt 60 procent hushåll som inte prenumererar på den lokala morgontidningen, som de 36 procent som tackar nej till reklam.

VÄSTERÅS TIDNING GENOM ÅREN

Västerås Tidning startades 1992 som annonsbladet Västeråsaren. Sedan 1993 är vi en av Sveriges största gratistidningar, nu i tabloidformat. 1996 bytte vi namn till Västerås Tidning och redaktionellt material började införas i tidningen. Genom åren har Västerås Tidning vuxit och utvecklats till en omfångsrik tidning bestående av jämnt fördelat redaktionellt material och annonser.

Sedan 2005 ingår Västerås Tidning i tidningsgruppen Direktpress som består av ett tjugotal publikationer, bland annat Sveriges äldsta gratistidning Östermalmsnytt.

2012 firade Västerås Tidning 20 år och vi gjorde då en av våra största satsningar genom att bli en tvådagarstidning.

Under 2013 blev Västerås Tidning även digital – numera finns hela tidningen, med både artiklar och annonser, som smidig bläddertidning för läsplatta, smart telefon och dator.

2014 fortsätter vi att möta upp den digitala framtiden och i maj lanserades Västerås Tidnings app för Android och iPhone. Med den kommer man enkelt åt att läsa tidningen, kontakta oss, tipsa redaktionen eller anmäla utebliven tidning.

2015 lanserade vi Västerås Tidning Business – ett fristående magasin för företag och beslutsfattare i Västmanland. Business utkommer i 20 000 ex fyra gånger per år.

2016 gav vi ut premiärnumret av magasinet Kvinna – ett helt gratis magasin som distribueras av Posten, direkt hem i brevlådan till cirka 40 000 västmanländska kvinnor i alla åldrar.

Jubileumsåret 2017 fyllde vi 25 år som tidning och det firade vi med en digital storsatsning och nylansering av vår sajt.

2019 flyttade hela Västerås Tidning till nya lokaler på Sjöhagsvägen 6. Välkommen hit och titta hur vi har det!

2022 fyllde vi 30 år vilket firades bland annat genom att ge tidningen en ny kostym och fräscha upp vår sajt.

2023 köpte Västerås Tidning två tidningar: Mitti Enköping och Mitti Bålsta. Dessa fick nypremiär under ett och samma (nygamla) namn: Ena Håbo-Tidningen.

Powered by Labrador CMS