Glada vinnare.

Västeråsband tilldelades pris i nationell musiktävling för unga

När Imagine Sweden avgjordes i helgen vann Microcurrent en plats som gästartist vid Frankrikes upplaga av tävlingen till hösten.

Publicerad

Imagine Sweden är en musiktävling riktad till ungdomar. I helgen avgjordes den riksomfattande tävlingen, där Västeråsbandet Microcurrent representerade Västmanland, efter att tidigare vunnit i regionfinalen som hölls på Foajéscenen, Västerås Konserthus. 

I riksfinalen, som gick av stapeln i Uppsala, kammade bandet hem pris som gästartist när Frankrikes motsvarighet Imagine France National Final avgörs i Paris i oktober. Finaljuryns motivering löd:

"Vi möts av en naturlig karisma, en böljande dynamik och en grupp där alla får ta utrymme. Det är experimentellt, drömmigt och det är självsäkert. En röst och en grupp man tror på och bara vill höra mer av." 

Förutom att Microcurrent får möjligheten att uppträda utomlands till hösten är de sedan tidigare bokade till Västerås Cityfestival i sommar.

– Västmanlandsmusiken gläds med Vincent Freeney (gitarr+sång), Albert Joelsson (trummor) och Ruben Norén (bas) som bandmedlemmarna heter och önskar all lycka till med deras fortsatta karriär. Vi lär få höra mer om och av dessa ungdomar, skriver man i ett pressmeddelande.

Vinnarna av Imagine Swedens riksfinal 2024 blev Bondesson Trio från Skåne/Kronoberg. De kommer att representera Sverige vid Imagines internationella final i Bryssel. 

Powered by Labrador CMS