Morgonrapporten: VSK mållöst på hemmaplan – föll på nytt i allsvenskan

★ TORSDAG 16 MAJ • Vädret: Soligt och varmt • Guiden: Släktforskning och fordonsträff

Publicerad

God morgon Västerås! 

Sport: VSK föll för åttonde gången i årets allsvenska, 0–2 hemma mot Värnamo. Och likt så många gånger tidigare under säsongen blev det inga poäng trots bra spel och flera chanser att ta ledningen. Istället avgjorde gästerna med ett sent mål i första halvlek följt av ett tidigt i upptakten av den andra halvleken. Allt inför 5 158 åskådare på Hitachi Energy Arena.   

Så blir vädret enligt SMHI: Ännu en het och solig dag med högtrycksdominerat väder, med övervägande sol och bara lättare molnighet. Dagstemperatur 19–24 grader. 

Pollenrapporten: Stor risk för höga björkpollenhalter. Nu inleds också gräspollensäsongen då pollen från mer högvuxna gräs börjar förekomma i luften, till en början i låga halter.

Guiden – det händer idag i Västerås:

Arkitekturdagar

Plats: På flera platser i Västrås

Tid: 8.00–19.00, även fredag

Vad: Under Arkitekturdagarna kan du som lever och bor i Västerås (eller dagsbesökare) se, uppleva och känna på de byggnader och platser som utgör själen i vår stad. Platsens själ är temat för Arkitekturdagarna 2024. 

Konstutställning

Plats: Västerås Konsthall

Tid: Tisdag–fredag 12.00–17.00, lördag–söndag 12.00–16.00

Vad: Unga Västeråskonstnären Ida Rönnberg visar keramikskulpturer med kvinnligt fokus. Utställningen heter ”Hon har växtvärk” och pågår till 19 maj.

Släktforskning

Plats: Skiljebo bibliotek

Tid: 15.00–18.45

Vad: Vem tror du att du är? Vad står det i kyrkböckerna? Västerås släktforskarklubb kommer och svarar på frågor om släktforskning.

Fordonsträff

Plats: Rytterne IP

Tid: 17.00

Vad: Fordonsträff på natursköna Rytterne idrottsplats. Stora som små fordon är välkomna. Kiosken är öppen och grillen är tänd. Arrangemang av Rytterne idrottssällskap.

Powered by Labrador CMS