Robin Andersson gjorde tre mål i VSK:s kvartsfinalseger mot Bollnäs som gör att grönvitt håller liv i matchserien. Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv

VSK reste sig på nio – SM-kvartsfinalen lever vidare

Med kniven mot strupen gick det vägen. VSK gjorde vad som krävdes för att hålla liv i SM-kvartsfinalserien mot Bollnäs på torsdagskvällen. 8–5 hemma i ABB Arena och reducerat till 1–2 i matchserien.

VSK var piskat att vinna efter de två inledande förlusterna mot Bollnäs i SM-kvartsfinalserien (4–7 hemma, 3–4 borta).

Laget kom också ut med en helt annan intensitet än tidigare och gick snabbt fram till en 3–0-ledning och hade 4–2 i halvtid.

Det avgörande rycket kom i andra halvlek när Robin Andersson x 2 och Måns Engström såg till att ledningen blev 7–2.

Tre Bollnäsreduceringar gav lite nerv, men Oscar Gröhn spikade slutsiffrorna till 8–5 på tilläggstid med sitt andra mål för kvällen.

– Vi klev verkligen in i slutspelet idag. Det är lite mer hetta och inspiration i vårt spel, säger tremålsskytten Robin Andersson till VSK:s hemsida.

Kvartsfinalserien går vidare med rond 4 på Sävstaås på lördag.

SM-kvartsfinal 3:5

VSK Bandy–Bollnäs GIF 8–5 (4–2)

Första halvlek: 1–0 (2) Magnus Joneby, 2–0 (12) Jesper Jonsson, 3–0 (14) Oscar Gröhn, 3–1 (26) Christian Mickelsson, 3–2 (43) Christian Mickelsson, 4–2 (45+1) Robin Andersson.

Andra halvlek: 5–2 (47) Robin Andersson, 6–2 (70) Måns Engström, 7–2 (79) Robin Andersson, 7–3 (83) Christoffer Fagerström, 7–4 (85) Christian Mickelsson,straff), 7–5 (86) Christoffer Fagerström, 8–5 (90+2) Oscar Gröhn.