Anrikt valborgsfirande på Anundshög.

Våren firas in med eldshow på Anundshög

Västerås stad bjuder in till traditionsenligt Valborgsfirande på Anundshög nästa tisdag.

Publicerad

Firandet pågår mellan klockan 16-21 och nytt för i år är att besökarna bjuds på en eldshow signerad Trix-teatern.

Man fortsätter med det lyckade konceptet att köra bussar mellan parkeringen på Brandthovda IP och Anundshög, detta med anledning av att det finns ett begränsat antal parkeringsplatser vid Anundshög besökscenter.

– Därför uppmuntras besökare att gå, cykla eller ta lokalbuss om det är möjligt. Ett alternativ är att parkera vid Brandthovda IP. Västerås stad har arrangerat så att kostnadsfria parkeringsbussar går därifrån till och från Anundshög under hela kvällen, med start klockan 16.00. Tänk på att komma i god tid innan programmet börjar. Sista parkeringsbussen går från Anundshög till Brandthovda IP klockan 21.30.

Förutom vårtal, valborgseld och körsång kommer det även att finnas fiskdamm, foodtruck och chokladhjul på området. Dessutom kommer Bröt-Anund på besök. Av hänsyn till djur och miljö blir det inga fyrverkerier.

– Vi ser fram emot att få hälsa många västeråsare välkomna till valborgsfirandet vid Anundshög, säger Elin Rynger, avdelningschef vid Västerås museer.

Samarbetspartners i firandet är Badelunda hembygdsförening, Svenska kyrkan i Västerås samt LIONS, vars intäkter går till välgörande ändamål.

– Valborgsfirandet på Anundshög är verkligen stämningsfullt och vi är så glada över att få arrangera detta för våra besökare. I år har vi även en ny programpunkt, eldshow med Trix-teatern, vilket känns extra festligt! Vi inleder även firandet lite tidigare i år, redan klockan 16.00, säger Sara Hagström Yamamoto, förste intendent vid Anundshög.

Powered by Labrador CMS