Flera vägsträckor ska ses över i sommar. Detta är en genrebild.

Nio mil väg i länet förbättras i sommar

Trafikverket drar nu igång sommarens beläggningsarbeten. Nio mil väg på 13 olika vägsträckor i Västmanland ska förbättras.

Publicerad

13 slitna sträckor i Västmanlands vägnät ska få ny beläggning i sommar. Det innebär att gammal asfalt byts ut mot ny för att säkerställa att vägen blir trygg, komfortabel och säker att köra på, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

För vissa vägar har det länge funnits ett behov och flera vägar är särskilt viktiga för tunga transporter och pendlare.

­ – Det finns ett stort behov av underhåll på våra vägar. Det känns alltid roligt när vi kan utföra arbeten som kommer att göra skillnad. Den här vintern med stora temperaturskiftningar som dessutom växlat väldigt snabbt har ökat på behovet av våra insatser ute på vägarna, säger Lennart Westin, projektledare på Trafikverket.

De flesta arbetena kommer att utföras under juni, juli och augusti. Det är svårt att i förväg veta exakt när vägarbetena ska utföras. Det beror till exempel på vädret och att arbetena ibland måste prioriteras om på grund av oförutsedda händelser.

– Kör försiktigt och sänk hastigheten vid vägarbetsplatser – alla ska komma hem från jobbet, säger Lennart Westin.

Det rör sig bland annat om en sträcka på en kilometer på E18 mellan Skälby och Bäckby, en sträcka på 11 kilometer mellan Västerås och Sagån samt en sträcka på 18 kilometer på väg 56 mellan Västerås och Sala.

Powered by Labrador CMS