Elin Björkman och Rönnby mötte för dagen ett övermäktigt motstånd i KAIS Mora Foto: STEFAN LINDGREN

Serieledaren fick Rönnby på fall

Rönnby Tigers fick se sig besegrade med 3–8 av ett effektivt KAIS Mora. Serieledarna var skoningslösa när målchanserna dök upp. Trots förlusten var Rönnbys tränare John Kvist inte alltför nedslagen.

Publicerad

Rönnby förlorade lördagens hemmamatch mot KAIS Mora och var aldrig riktigt nära att störa serieledarna från dalarna. Den stora skillnaden mellan lagen var effektiviteten i avsluten. Mora anförda av en stark förstafemma med Anna Wijk och Johanna Hultgren styrde och ställde lite som de ville. Hultgren gjorde fyra mål i matchen och där hade Rönnby inget att sätta emot. Trots förlusten var Rönnbys tränare John Kvist relativt nöjd med delar av matchen.

– Jag tycker att vi gör en sjukt bra insats, säger Kvist och fortsätter.

– Det vi hade pratat om innan om att få stopp på fick vi stopp på. Målen de gör är slumpchanser som dyker upp och det är inte många mål som de spelar bort oss. Det dimper ner någon boll som de är där och petar in. De är kliniska i de lägena, de visste vi. Jag är ändå nöjd med hur vi spelade försvarsspelet i den här matchen och det ska tjejerna ha beröm för.

I andra perioden var ni rejält på gång och kunde både ha reducerat och kvitterat Moras ledning, hur ser du på perioden?

– Det var som ja sa till tjejerna efteråt, den här matchen hade kunnat varit jämn om vi hade satt våra chanser. Vi skapade fantastisk många lägen, hade vi satt dem hade det kunnat varit en helt annan matchbild.

Tycker du att det var effektiviteten som var den stora skillnaden mellan lagen i dagens match?

– Ja absolut, det var skillnaden. Det märkte vi även mot Täby, vi skapar många chanser men vi sätter inte bollarna till skillnad mot dem. Det var lika idag mot Mora, de sätter sina chanser när det dimper ner någon boll, då är de där och petar in den.

– Vi är inte riktigt där, men förstå när det släpper då kommer det att se intressant ut.

Hur ser du annars på inledningen av serien, är du nöjd med vad ni presterat hittills?

– Den är okej, men det är klart att vi vill vara högre upp i tabellen och vunnit fler matcher. Men tittar man i förhandstipsen har vi inte tappat så många poäng. Jag gillar inte att säga så då jag vill vinna alla matcher. Ser man till det är det en okej första del av serien. Men vi vill gärna ta en seger mot Sirius nu på fredag, avslutar John Kvist.

Rönnbys tränare John Kvist Foto: STEFAN LINDGREN
Jennifer Lindholm är nära att göra mål på straff, men bollen går strax över ribban. Foto: STEFAN LINDGREN

MATCHFAKTA, SVENSKA SUPERLIGAN

Västerås Rönnby – KAIS Mora 3–8 (0–2, 1–2, 2–4)

Första perioden: 0–1 (13.21) Självmål, 0–2 (15.14) Johanna Hultgren (Jenna Saario) spel fem mot fyra.

Andra perioden: 0–3 (9.26) Anna Wijk (Johanna Hultgren), 0–4 (11.55) Elsa Frisk (Johanna Hultgren), 1–4 (18.07) Linnéa Nilsson (Jennifer Lindholm).

Tredje perioden: 2–4 (3.06) Elin Björkman (Micaela Sjöberg), 2–5 (4.38) Johanna Hultgren (Anna Wijk) spel fem mot fyra, 2–6 (10.14) Johanna Hultgren (Malin Lundquist), 2–7 (14.58) Johanna Hultgren (Anna Wijk), 3–7 (16.09) Therese Gustafsson (Linnéa Nilsson), 3–8 (18.14) Jenna Saario (Lina Svarfvar).

Powered by Labrador CMS