Nästa steg i karriären för Emil Skärås blir att köra långlopp i Lamborghini Huracan Super Trofeo i Italien. Den svenske talangen blir en del i toppteamet Antonelli Motorsport, som vann mästerskapet förra året. Foto: Antonelli Motorsport

Motortalangens nya utmaning – köra Lamborghini i Italien

Från Formel 4 i Asien till Lamborghini i italienska GT Endurance-mästerskapet. Västerås motortalang Emil Skärås väljer att ta ett nytt kliv i karriären.

Publicerad

Det kändes helt fel att fortsätta, men nu är jag väldigt positiv igen

Meningen var att landslagsföraren och regerande svenska mästaren i karting skulle köra öppen formelbil i Sydostasien.

Men redan efter en tävlingshelg – trots en stark debut med bland annat en seger – stod det klart att både organisation och team inte motsvarade förväntningarna jämfört med den karting i Europa som Skärås är van vid.

– Det kändes helt fel att fortsätta, men nu är jag väldigt positiv igen för det här är människor jag trivs att jobba med och tillsammans kan vi göra ett riktigt bra arbete, säger västeråsaren.

Bilen han ska köra är en Lamborghini Huracan Super Trofeo, och klassen heter GT Lights och det ingår i det italienska GT Endurance-mästerskapet (långlopp).

– Bilen är något lite strypt, det är alltså lite mindre kraft i motorn än de normala Super Trofeo-bilarna. Det ska bli väldigt roligt och helt annorlunda det jag kört tidigare.

Varje race tar tre timmar i anspråk och det är tre förare som delar på samma bil, de turas alltså om att köra i olika pass, så kallade stinter.

Första tävlingen går redan nu till helgen 17-19 maj.

– Så det är snabba puckar både på och utanför banan, säger Emil Skärås med ett skratt.

Teamet Västeråstalangen ska köra för är välmeriterat. Det handlar om italienska toppteamet Antonelli Motorsport som är regerande mästare i serien Lamborghini Super Trofeo.

Om premiärbanan Misano World Circuit säger Skärås.

– Den banan har jag aldrig kört på förut, så det handlar om att lära sig bilen och banan.

Möjligheten till det snabba bytet fick Emil Skärås tack vare sin teammanager inom kartingen, där han gjort stora avtryck de senaste säsongerna med en sjätteplats på VM i fjol och nyligen en seger i EM-premiären i Tyskland i värstingklassen KZ2.

Emil Skärås vann EM-premiären i kartingklassen KZ2 förra helgen i tyska Wackersdorf. Nu går karriären vidare parallellt med långloppsmästerskapet i Italien i en Lamborghini. Foto: Sportinphoto Kart Photo-Agency
Powered by Labrador CMS