Derbyt i innebandyettan mellan Skälby och IBF Västerås slutade 5–5 efter förlängning. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 5Visa bildtextBild 1 av 5

Delad pott i det dramatiska derbyt

Det bjöds på stor dramatik i lördagens derby i innebandyettan. Ungdomliga Skälby var på väg mot segern men IBF Västerås svarade för en urstark forcering och kunde kvittera till 5–5 i slutminuten.

Publicerad

Skälby rivstartade det uppsnackade derbyt mot storebror IBF Västerås med att sätta 1–0 direkt i inledningen av matchen, målskytt Simon Eleholm. Skälby fortsatte att spela respektlös och kunde rinna ifrån till 4–0 innan perioden var över.

I den andra perioden gjorde IBF allt de kunde för att få hål på Skälby utan att lyckas. Chanser saknades inte, men ett heroiskt kämpande hemmalag låg oftast i täck för IBF:s avslut.

Den tredje perioden skulle bli rafflande. 2.20 in i perioden kunde Jacob Phalm äntligen sätta IBF:s första mål för dagen. Men Skälby var inte sena att svara då Mattias Sohlberg prickade in 5–1 endast 24 sekunder efter VIB:s reducering.

Men det var inget som IBF Västerås brydde sig om. Utan de fortsatte att mala på med ett rejält tryck i anfallsspelet. Sakta men säkert åt IBF Västerås sig ikapp, kvitteringen kom med dryga minuten kvar att spela då Linus Mild höll sig framme som målskytt.

Förlängningen blev mållös, IBF Västerås hade den bästa chansen att få med sig extra poängen efter att Joakim Turunen prickat stolproten med ett direktskott.

Efter matchen var ingen av lagens tränare speciellt nöjda med resultatet. IBF Västerås tränare Nicklas Jonsson sa så här efter matchen.

– Skälby gjorde det bra och fick fick ner tempot och spelade på sina resurser på ett bra sätt. Om jag ska vara ärlig så var vi mycket bättre än dem i två perioder, men det handlar om att göra mål också, säger Jonsson och fortsätter.

– I andra mörade vi ner dem och i tredje fick vi utdelning, så kan man se det. Vi är inte nöjda med vår första period, vi var inte riktigt där. Vi hade en bra värmning och en bra träningsvecka, men det var något som vi inte fick med oss och det måste vi titta på.

– Vi var lite passiva när vi vann boll och skulle göra något, då stod vi still. Sedan spelade vi ganska smalt mot deras 2–1–2:a, vi måste göra det annorlunda och mycket bättre i det läget och det är inte okej.

Hur nervös var du i tredje perioden?

– Jag kände mig ganska trygg om jag ska vara ärlig, det är inte för att vara kaxig. Utan när vi väl fick hål på dem kände jag att nu kommer vi. Då orkade de inte stå emot längre och kvalitén gav tillslut utdelning.

Skälbys tränare Niklas Österberg var såklart besviken över att laget inte kunde knyta ihop säcken.

– Jag tycker att vi fegade ur lite i sista perioden. Vi var mer rädda att förlora än viljan att vinna, säger Österberg.

Är det orutin som lyste igenom i slutet?

– Det är nog en blandning. Det var en tuff motståndare som vi mötte och de satsade allt på ett kort och bara körde. De hade egentligen inget att förlora efter de första två perioderna, vi blev lite väl rädda för att behålla ledningen istället för att våga spela ut. Vi gjorde lite saker som vi inte riktigt är nöjda med, vi förlorade många närkamper i sista perioden. Vi bet inte ifrån varken med eller utan boll så de fick skölja över lite för mycket, säger Österberg och fortsätter.

– De körde bara på och vi gick ner oss och då blir det den effekten, de fick tillslut in bollarna vilket var lite surt. Jag är mest missnöjd med att vi inte hade prestationen hela vägen in, avslutar Niklas Österberg.

MATCHFAKTA, INNEBANDYETTAN

Skälby IBK–IBF Västerås 5-5 (4-0, 0-0, 1-5, 0-0) efter förlängning

Första perioden: 1-0 (01.38) Simon Eleholm (Max Molander), 2-0 (03.49) Marcus Kaipainen (Max Molander), 3-0 (15.21) Mattias Lindfors (Anton Dahlström), 4-0 (19.40) Daniel Johannesson (Elias Billberg)

Andra perioden:

Tredje perioden: 4-1 (02.20) Jacob Phalm (Daniel Karlsson), 5-1 (02.54) Mattias Sohlberg (Emil Eriksson), 5-2 (06.53) Jesper Lundkvist (Joakim Turunen), 5-3 (12.15) Jonathan Lundkvist (Linus Mild), 5-4 (14.32) Marcus By (Joakim Turunen), 5-5 (18.53) Linus Mild (Jacob Phalm)

Skott: 23-27

Utvisningar: Skälby: 2x2, VIB: 2x2

Publik: 250

Powered by Labrador CMS