Elin Cederroos med sina världsmästarbälten för organisationerna WBA och IBF. Nu verkar Västeråsboxaren äntligen få en ny chans att ta de andra två tyngsta också. Foto: Karl-Henrik Grön

Cederroos ser ut att få sin drömfajt – till slut

Efter flera missräkningar – nu verkar Västeråsboxaren Elin Cederroos äntligen få sin stora titelfajt om fyra världsmästarbälten. Med hjälp av en ny promotor planeras matchen i USA någon gång under våren. – Nu håller jag tummar och tår att allt går vägen i dessa tider, säger Cederroos till SVT Sport.

Publicerad

Det spektakulära mötet i supermellanviktsklassen mellan BK Rapid-boxaren Elin Cederroos och amerikanskan Franchón Crews-Dezurn med samtliga fyra världsmästarbälten på spel var först planerat att gå på en stor gala i Miami i juni, men ställdes då in på grund av ett covidfall i huvudmatchen.

Nytt preliminärt datum blev satt till augusti, men det blev inte heller av.

Inte heller det i september i Los Angeles.

– Det är klart att det varit jobbigt när det ändrats fram och tillbaka. Framför allt har det blivit trixigt med träningsupplägget, sa Cederroos till Västerås Tidning då.

Men nu verkar alltså Västerås dubbla världsmästare, som har IBF- och WBA-titlarna, äntligen få sin chans att skriva boxningshistoria när hon ställs mot Crews-Dezurn som har de andra två tyngsta bältena i boxningsvärlden, WBC och WBO.

Enligt SVT Sport har Cederroos och hennes motståndare nu skrivit ett kontrakt med stora promotorn Matchroom Boxing som vill anordna matchen under våren. Datum är ännu inte spikat.

– Det känns jätteskönt att det är på gång igen, säger Cederroos till SVT Sport.

Men hon är samtidigt, vis av erfarenheten, försiktigt optimistisk med sina förhoppningar.

– Med tanke på vad som hänt det senaste året så vet jag ju inte att det blir av förrän jag kliver upp i ringen, men det känns jätteskönt att Matchroom, som är en av de största plattformarna, ger oss den här chansen. Den här matchen förtjänar det. Nu håller jag tummar och tår att allt går vägen i dessa tider, säger hon till SVT Sport.

Elin Cederroos är ännu obesegrad i proffsringen. Det är nu två år sedan hon gick sin senaste match.

Powered by Labrador CMS