Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Ny stark insats av VIK – vann mot Kalix

VIK inledde helgens norrlandsturné med en 4–2 seger över Kalix. Med ett starkt boxplay och ett effektivt anfallsspel fick VIK en kanonstart på helgen.

Publicerad

VIK följde upp onsdagens starka insats mot Borlänge med en ny toppmatch. Lagkaptenen Fredrik Johansson gav VIK ledningen med 1–0 i mitten av första perioden. I starten av andra gjorde nämnde Johansson 2–0 i boxplay. När Fredrik Hetta sedan gjorde 3–0 efter 9.37 hade VIK kontroll på matchen. Tränaren Thomas Paananen var riktigt nöjd efter matchen.

– Jag tycker att vi gör en jättebra match idag och är det klart bättre laget i tre perioder och vinner fullt rättvist, säger Thomas Paananen och fortsätter.

– I första perioden gör vi 1–0, det enda de hade var ett 6 minuter långt powerplay. Vi har en bra box där, det är mer eller mindre det enda de hade. I andra får vi två mål och kan ha en trygg 3–0 ledning. De får 3–1 men vi är fortfarande det bättre laget.

Hur skönt var det att ni kunde ta en så trygg seger på bortaplan?

– Det var väldigt bra och det var en bra känsla i gruppen direkt efter matchen. Vi har gjort en bra prestation, det var viktigt.

Om vi går till spelarkritik, vilka var heta idag?

– Jag tycker att Fredrik Johansson ska ha beröm idag, han gör det väldigt bra. Sedan var Marcus Dahlbom bra i målet och våra backar gör en kanonmatch där de flyttar pucken på ett bra sätt.

På backsidan har ni precis nyligen fått in Jesper Appel, hur har han smällt in i laget?

– Det har gått jättebra och han är en bra passningsspelare, stabil tvåvägsback som har rutin. Man ser att han har spelat på den här nivån och klarar av det, vi är väldigt nöjda med honom.

Imorgon väntar en ny bortamatch mot Boden. Hittills har ni haft problem med match två under samma helg. Hur ska ni hantera morgondagens match?

– Vi ska göra en exakt samma insats som idag. Det andra är historia, det är en ny match i morgon och då ska vi vara riktigt bra igen, avslutar en nöjd Thomas Paananen.

MATCHFAKTA

Kalix-VIK 2–4 (0–1, 1–2, 1–1)


Första perioden: 0–1 (10.04) Fredrik Johansson (Niclas Lehmann, Lucas Venuto)
Andra perioden: 0–2 (2.25) Fredrik Johansson (Niclas Lehmann), 0–3 (9.37) Fredrik Hetta (Jimmie Jansson, Johan Skiöld), 1–3 (11.12) Matej Svetlik (Julian Edström, Robin Byström)
Tredje perioden: 1–4 (8.30) Pontus Holmberg (Johan Skiöld, Fredrik Hetta), 2–4 (15.22) Mattias Törnqvist
Skott: 11–7, 10–11, 9–11

Powered by Labrador CMS