Veteraner. Comebackande Big Fish lirar på O'Learys på fredag.

Lokala arrangören håvade in  drömbokning 

På fredag den 3 maj kommer ett legendarisk band till Västerås och O’Learys. ”En riktig drömbokning”, säger arrangören Daniel Marklund om storfångsten Big Fish som gästar Punked up Friday.

Publicerad

Big Fish bildades i Uppsala 1988 och började som ett synth/industriband men rörde sig med tiden mot både punk, mörk rock och folkton med texter på svenska. De hann med tre album och över 500 spelningar över hela Sverige inklusive festivaler som Arvika och Hultsfred samt några hits på de klassiska punksamlingarna ”Definitivt 50 spänn” innan de la ner 1996.

Men förra året var det dags att dyka upp igen. Skivan ”Kalla döda drömmar” som släpptes i juni 2022 togs emot med stor entusiasm av såväl fans som kritiker, som beskrev den som ”En solid, skramlig och sympatisk återkomst” (DN).

Halva Mänskligheten. Från vänster: Erik Ullvin, Johan ’Shaggy’ Sandberg, Sara Sjöblom, Håkan ’Ditte’ Arsell

På scen denna fredagkväll på O’Learys Beer Garden står även bandet Halva Mänskligheten från Köping/Eskilstuna.

De spelar nyproggigt men har en punkkraft i många låtar och, kort sagt, de vill vilda till sig. 

”Det är kul att komma tillbaka till Västerås och spela – det var alldeles för länge sedan”, säger bandet i en kommentar.

”De gjorde ett mycket gott intryck då de spelade på Vegfest 2017, så det känns jättekul att fått boka dem igen”, säger Daniel Marklund.

Innan spelningarna brakar loss hålls även ett ”Punk-quiz” med fina priser i potten. Start 21.45.

Insläpp: 21.00. 

Biljetter på Tickster.

Powered by Labrador CMS