Nordic fitness expo lockade mycket folk till ABB Arena syd.

Västeråseventet som spände musklerna

Västerås har med tiden blivit ett riktigt Mekka för olika bodybuilding- och fitnessgrenar. Nyligen gick Nordic fitness expo Sverige av stapeln i ABB Arena syd med bland annat EM-kval och Nordic Cup, MAS-Wrestling, Sweden Throwdown och en utställning med allt från lokala till internationella företag.

Publicerad
Jani Kääriä, eventets arrangör och ordförande i styrelsen för Svenska Bodybuilding och Fitnessförbundet.

Jani Kääriä, eventets arrangör och ordförande i styrelsen för Svenska Bodybuilding och Fitnessförbundet, säger att han tycker att eventet gick bra.

– Det var lite mindre besökare än förra året men vi hade ungefär 3 000 besökare förutom cirka 1 000 tävlande och funktionärer.

Den 21–22 september är det dags för nästa stora tävling då SM hålls på Västerås Kongress.

– Västerås passar oss, det ligger mycket bra till geografiskt och vi har fått bra stöd av Västerås stad.

Till 2025 års Nordic fitness expo försöker man få in en till sport.

– Vi känner att vi skulle vilja ha in en sport till förutom MMA så då blir det sex sporter. Dessutom så går vi ifrån expo-tänket, det fokuserar vi inte så mycket på, berättar han.

Vid en tidigare intervju berättade Jani Kääriä att Nordic fitness expo startade 1996 i Finland då det var en tävling med bland annat bodybuilding, tyngdlyftning och fitness.

– Sen växte det till att även bli ett expo, en mässa, och ett multisportevent som nu är bland de största i Nordeuropa. Jag diskuterade med grundaren av Nordic fitness expo i Finland, K-P Ourama runt 2018 om man inte skulle kunna ta konceptet till Sverige. Sen kom pandemin, men 2023 var det dags för multisporteventet att äga rum här i Västerås. Och nu var det alltså dags igen.

Västeråsteam. Rickard Andersson Wigh från Västerås med sitt team Raw Coaching.



Powered by Labrador CMS