Anrikt valborgsfirande på Anundshög.

Morgonrapporten: Het valborg – vårvärme och strålande sol

★ VALBORGSMÄSSOAFTON • Sport: VSK föll tungt mot Hammarby • Guiden: Schysst valborg

Publicerad

God morgon Västerås! 

Det har hänt: En svag första halvlek sänkte VSK i det allsvenska mötet borta mot Hammarby på Tele2 Arena på måndagskvällen. Simon Gefvert gav grönvitt hopp i den andra halvleken med sin reducering till 2–1, men närmare än så kom inte Sportklubben. Nu väntar nytt Stockholmsmotstånd när Djurgården gästar Hitachi Energy Arena på söndag.

Så blir vädret enligt SMHI: Högtryck och vårvärme ger en strålande fin valborgsmässoafton med gott om sol och en temperatur på uppåt 18 grader, svag vind.

Väg: På grund av planerat underhållsarbete för motorvägsbygget är E18 totalavstängd från trafikplats Sörstafors till trafikplats Strö i båda riktningar till 5 maj klockan 18.00. Trafikanter hänvisas till skyltade omledningsvägar under de aktuella dagarna. Räkna med längre restid än normalt. 

Tågtrafik: Fram till och med 20 maj ersätter buss sträckan mellan Kolbäck–Eskilstuna på grund av banarbete. Räkna med längre restid än normalt. 

Guiden – det händer idag i Västerås:

Stadens valborgsfirande

Plats: Anundshög

Tid: 16.00–21.00

Vad: Västerås stad bjuder in till traditionsenligt valborgsfirande på Anundshög. Nytt för i år är att besökarna bjuds på en eldshow med Trix-teatern. 

Schysst valborg

Plats: Stora torget

Tid: 17.00–21.00

Vad: Schysst Framtid, VSK Bandy och Västerås Citysamverkan bjuder in till ett fullspäckat valborgsfirande. Under kvällen kan besökarna prova på flera idrotter, dans, hantverk av olika slag och brädspel. Utöver alla aktiviteter blir det vårtal med Niclas Hjulström, dansuppvisning, dansbattle och Ingela Vocalis som sjunger in våren.

Konstutställning

Plats: Culturen

Tid: Under öppettiderna

Vad: Material som blivit över eller som ingen vill ha har fått liv igen. Konstutställningen med återvunnet material anordnas av sysselsättning psykiatri och finns att uppleva på Culturen till och med 8 maj.

1 MAJ

Föredrag: Pär Holmgren

Plats: Casa de Fuego, Culturen

Tid: Från 16.30

Vad: Den 9 juni går svenskarna till valurnan för att välja våra företrädare i Europaparlamentet. Klimatexperten och Miljöpartiets toppkandidat Pär Holmgren kommer till Culturen. 

Powered by Labrador CMS