Fria resor. Med det nya busskortet kan barn och ungdomar resa obegränsat i länet med både buss och tåg.

Obegränsade resor i länet för barn och unga i sommar

Inför sommaren lanserar VL en speciell sommarbiljett som ger barn och ungdomar mellan 7-19 år möjlighet att resa obegränsat i Västmanland under juni, juli och augusti.

Publicerad

Från och med i år gäller biljetten även för resor med tåg i länet, skriver Region Västmanland i ett pressmeddelande.

– Det är väldigt glädjande att vi kan erbjuda en riktigt bra sommarbiljett. Det är alltså tre månader till priset av en. Hela juni, juli och augusti. Obegränsat resande i hela vårt fantastiska län med både buss och tåg, säger Jenny Landernäs (M), ordförande, Kollektivtrafiknämnden, Region Västmanland.

Biljetten kostar 800 kronor och laddas på VL:s gröna resekort. Den är giltig från den 1 juni till och med den 31 augusti. Från och med den 17 maj finns biljetten att köpa hos antingen VL:s ombud, via Mina sidor på vl.se eller på VL Kundcenter.

– Vi är glada att vi kan fortsätta erbjuda Västmanlands barn och ungdomar att resa kollektivt hela sommaren. Att kunna resa på både tåg och buss stämmer väl överens med hur vi vill att kollektivtrafiken ska fungera, säger Arne Andersson, förvaltningsdirektör, Kollektivtrafikförvaltningen.

Powered by Labrador CMS