Trots två mål av Patrik Sjöström förlorade VSK den första kvartsfinalen efter förlängning mot Villa Lidköping. Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 6Visa bildtextBild 1 av 6

VSK föll i förlängningen – Villa Lidköping avgjorde på straff

Trots ledning vid tre tillfällen lyckades inte VSK Bandy att knyta ihop säcken i den första kvartsfinalen. Villa Lidköping kom ifatt och lyckades att avgöra på straff i förlängningen.

Publicerad

När SM-slutspelet i Bandy drog igång under fredagskvällen föll VSK snöpligt efter att Villa Lidköpings lagkapten David Karlsson överlistat VSK:s målvakt Andreas Bergwall på straff. Tungt för VSK som var i ledningen i stora delar av matchen. Patrik Sjöström som gjorde två av VSK:s mål var riktigt besviken efter matchen.

– Klart att det är tufft, men vi kommer att komma igen, säger Patrik Sjöström.

Vad var det som gjorde att ni inte lyckades hålla ledningen i matchen och knyta ihop säcken?

– Det är svårt att säga, det är två bra lag möts där ute. Det var jämnt, tufft och tajt. Men idag drog de det längsta strået.

Du satte 3–2 i mitten av andra halvlek och hade grepp om matchen, hur tungt är det att de kommer tillbaka och kvitterar och sedan avgör på straff i förlängningen?

– Just nu så här är det tungt, men vi kommer att komma igen och ska åka ner till dem på söndag och göra en riktigt bra match. Det är så här det är och det är bara att släppa det här snabbt och gå vidare och ladda på igen till söndag.

Vilka delar i spelet måste ni lyfta till den andra kvartsfinalen?

– Vi skulle behöva skapa lite mera framåt, ikväll gör vi tre mål på fasta situationer. Det är så här, de är bra de också och det är säkert så här som det kommer att se ut. Vi får försöka att komma upp någon procent var i laget och se till att vända på det här, avslutar Patrik Sjöström.

MATCHFAKTA

VSK – Villa Lidköping 3–4 (1–1, 2–2, 0–1) Efter förlängning


1–0 (10) Patrik Sjöström på straff, 1–1 (15) Christoffer Norin (Tim Persson), 2–1 (51) Anders Bruun (Jacob Bucht) hörna, 2–2 (58) Martin Karlsson (David Karlsson), 3–2 (75) Patrik Sjöström (Oscar Gröhn) hörna, 3–3 (79) Joel Broberg hörna utan assist, 3–4 (94) David Karlsson på straff

Powered by Labrador CMS