NHL-proffset Mikael Backlund och Isac Skedung hade trevligt när VIK genomförde sin traditionella ispremiär i söndags. Foto: Rasmus Forsström

VIK gick på is – inför storpublik

VIK hade sin traditionsenliga ispremiär inför publik i går. 1 700 nyfikna hockeyentusiaster fanns på plats i ABB Arena Nord.

Publicerad

I söndags eftermiddag var det äntligen dags för VIK-spelarna att visa upp sig offentligt på isen för för första gången inför kommande säsong som närmar sig med stormsteg.

Många fans hade tagit sig till ABB Arena Nord och fick där träffa nyförvärven, fyra damspelare och maskoten Ernie. Även ex-VIK-arna och NHL-proffsen Mikael Backlund och Pontus Holmberg fanns på plats då de är i Västerås på lite sommarledighet inför kommande NHL-säsong som drar igång i oktober.

I vanlig ordning var det en del tävlingar under premiär-eventet som hastighetsåkning, tekningar, skott, straffläggningar – och lite matchspel.

Efteråt gick det att få autografer av spelarna nere i båset.

VIK gladdes åt det stora intresset från västeråsarna – och att äntligen få visa upp sig igen.

– Det har varit en lång sommar med lite motgångar. Men nu när vi summerar ihop det så har vi ett riktigt slagkraftigt lag, säger VIK:s sportchef Patrik Zetterberg om den kommande säsongen.

Marcus Bergman showar. Foto: Rasmus Forsström
Fyra spelare från VIK:s damlag – Julia Sandh, Julia Öhrberg Nyberg, Julia Saarenketo och Lovisa Engström – fanns på plats i ABB Arena under ispremiären. Foto: Rasmus Forsström
Förre VIK-spelaren Pontus Holmberg var på tillfälligt besök i gamla hemmaarenan. Foto: Rasmus Forsström
Unge VIK-keepern Ian Blomquist. Foto: Rasmus Forsström
Powered by Labrador CMS