Finbilscruisingen är tillbaka i sommar: "Glädje för alla"

På fredagen under Summer Meet den 4–6 juli kommer 200 bilar visa upp sig i all sin glans för alla de intresserade människor som samlats längs Sjöhagsvägen och i city för att se snygga bilar.

Publicerad Senast uppdaterad

Arrangören av Summer Meet, Klas Brink, säger att det är riktigt kul att det blir av igen.

– Att den får leva upp igen är riktigt kul, framför allt för västeråsarna och förstås för dem som är med i finbilscruisingen. Vi vill ju att hela stan ska leva, att det ska vara en riktigt folkfest.

Varos Cruising kommer att vara ansvariga för finbilscruisingen i samarbete med Västerås Summer Meet och Västerås stad, men Klas säger att han kommer att ta stor del i arrangemanget runt finbilscruisingen.

– Vi kommer nog att göra en stor del av jobbet. Men nu har vi i alla fall fått någon slags finansiering och det är ingen jätteansträngning för oss att arrangera finbilscruisingen när vi gjort det så många gånger förut.

Han säger att det är den vanliga cruisingen som är så otroligt svår att få till i Västerås.

– Kraven här är helt annorlunda mot i andra städer. Förra året ville polisen krossa oss och se till att bilarna inte kunde samlas någonstans, men nu går saker och ting i alla fall åt rätt håll.

Finbilscruisingen startar fredagen den 5 juli klockan 17.00 på Johannisbergs flygfält.

– Det är jättekul att det blir av, glädje för alla, säger Klas.

Powered by Labrador CMS