Vilt på menyn på Tranellska gymnasiet i Västerås 9 november. Foto: Mostphotos

Sveriges vildaste restaurangskola ska utses i Västerås

Det kommer att gå vilt till på Tranellska gymnasiet i Västerås denna lördag när en namnkunnig jury är på jakt efter landets vildaste restaurangskola.

Publicerad

Det är Svenskt Viltkött som satsar på ungdomarna i sin nyinstiftade tävling som nu når sitt avgörande i Västerås.

– Det har föregåtts av ett form av kval, så vi är relativt övertygade om att det är de sex bästa som nu gör upp, säger initiativtagaren Sven-Åke Larsson till Västerås Tidning.

Han sitter även med i den minst sagt namnkunniga juryn med före detta vinnare av Årets kock och deltagare i det svenska kocklandslaget: Malin Söderström, Melker Andersson, Stefano Catenacci, Mourad Elbied, Peter J Skogström, Roland Persson, Danyel Couet.

Lördag 9 november mellan 10.00 och 15.00 gör sex lag med fyra elever i vardera lag upp på Tranellska gymnasiet i Västerås om titeln Sveriges Vildaste restaurangskola.

Förutom ”hemmalaget” Tranellska deltar elever från restauranggymnasier i Malmö, Ryssby, Mjölby, Norrköping och Karlstad.

Tävlingen har vildsvinskött som huvudråvara för varmrätten och valfritt vilt till förrätten. Men det ska inte bara serveras välsmakande mat. Eleverna tävlar också med sina jaktinspirerade bord och i sitt serveringskunnande.

– Att ta hand om gästen i matsalen är minst lika viktigt för matupplevelsen, så serveringen och uppdukningen blir också en viktig faktor i bedömningen, säger Sven-Åke Larsson.

Tävlingen är en del av en tvåårig satsning på vilt som mat, till vilket Jordbruksverket bidragit med medel för att på olika sätt uppmuntra till konsumtion av viltkött.

Powered by Labrador CMS