Karin Widell och Jessica Nystedt. Foto: Avig Kazanjian

Ett team som är klippt och skuret

Jessica Nystedt och Karin Widell driver sen nio år tillbaka populära Klippstugan. Klippstugan är en av Västerås citys äldsta, mest kända frisörsalonger som redan för över 45 år sen öppnades av Göran Fahlander, då i varuhuset Sigma.

  • Publicerad 10:04, 22 sep 2020

När Jessica Nystedt och Karin Widell köpte Klippstugan och Sigma skulle göras om till butiker med egna ingångar utifrån beslöt de sig för att flytta till Gallerian för att nu nyligen hamna i Punkt.

– Innan vi flyttade från Sigma tänkte vi mycket på hur vi skulle göra men beslutade att vi inte ville vara ego utan även kunna gynna andra handlare i city. Har man några minuter över när man väntar på sin tid så kanske man springer iväg och köper ett par strumpor i butiken bredvid, säger de.

City är väldigt viktigt för dem och de värnar mycket om cityhandeln.

– Det kommer många nya spännande företag. Det kanske behövs att några butiker får tömmas för att nya koncept kan komma in. Inte för att fastighetsägarna vill att de ska flytta men man kanske har en annan idé på typer av butiker. Det behöver inte vara negativt, man börjar tänka väldigt nytt och bra, det är en jättepositiv anda i city, säger Karin.

Jessica Nystedt och Karin Widell har känt varandra sen de var 15 år gamla och de hade aldrig några funderingar över om att de skulle ta över Klippstugan tillsammans.

– Vi är bra på olika saker och kompletterar varandra väldigt bra, säger Jessica.

Trots branschen de arbetar inom är ingen av dem frisörer.

– Jag har jobbat inom hotell och event och Jessica har jobbat på Klippstugan i 19 år med allt som behövs göras från schemaläggning, och löner till shoppen, säger Karin.

Just nu har de tagit i hand på att de inte ska bli frisörer trots att de älskar hår och mode och är med på alla utbildningar.

Då företaget är stort, de har mellan 15 och 20 anställda, tror de att det är en fördel att de själva inte är frisörer.

– På det här sättet så kan vi fokusera på företaget och personalen. Vi är bra på det vi gör och våra anställda är bra på det de gör, det är ett lyckat koncept, säger de.

Den nya lokalen är stor, ljus och luftig med högt i tak.

– Oftast är frisörsalonger väldigt små, och det förstår jag, men vi tyckte att vi behövde lite mer space, speciellt som att vi är en dropin-salong.

Det här har varit väldigt bra nu under coronapandemin.

– Förutom att vi har öppet mellan 9 och 10 för personer i riskgruppen kan vi hålla avstånd mellan kunderna. Vi har även ett rum där man kan sitta enskilt om man vill, berättar Jessica.

Alla frisörer på Klippstugan har, eller är på väg att ta, gesällbrev.

– Vi vill plocka tillbaka stoltheten i att man tagit ett gesällbrev, det är en gedigen utbildning vilket gör att man har så mycket mer erfarenhet när man sen går ut och jobbar som frisör.

Jessica och Karin säger att de på Klippstugan är ett team.

– Det som är absolut viktigast är personalen, de är intresserade, hjälper varandra och vi låter varje individ växa vilket ger en avslappnad stämning. Trygghet är ett av våra viktigaste ledord. Det är härligt och vi är jättestolta över vår personal.

”Vi är bra på det vi gör och våra anställda är bra på det de gör, det är ett lyckat koncept”

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

EXTRA: ACC varslar samtliga anställda

Vd Tobias Hultberg: ”Tungt hjärta” Västerås kongress- och mötesjätte Aros Congress Center varslade idag samtliga medarbetare. Uppsägningarna kommer att verkställas redan i morgon.tisdag 12/1 15:35

13 konkurser i Västmanland i december

Färre än samma månad året innan Under den senaste månaden rapporterades något färre konkurser i Västmanlands län än under motsvarande tid i fjol. Det visar ny statistik från UC.onsdag 6/1 13:24

Nya lagar och regler från 2021

Sverige lämnar 2020 bakom sig och går in i 2021. Många nya lagar har trätt i kraft under 2020 på grund av pandemin, men annars är allt som vanligt, från och med 1 januari 2021 träder nya lagar i...lördag 2/1 9:20

Arbetslösheten ökar betydligt i Västerås

Ny statistik från Arbetsförmedlingen visar på en uppgång i arbetslöshet i Västerås kommun. Även i hela Västmanland stiger arbetslösheten.måndag 14/12 20:08

SMAKFULLT

Startade salladsboomen – nu öppnar de på Erikslund

Salladshjältarna fortsätter kampen mot snabbmatszombisarna Det är salladsboom i Västerås! Och de som startade trenden i Västerås var Salladsmagasinet på Hälla. Nu tar företaget ett nytt steg och expanderar verksamheten. – Nästa år öppnar vi även på...lördag 28/11 8:52

Ny bistro öppnade – i containerboxarna

En bit utanför Erikslunds shoppingcenter vid E18 mot Köping ligger den nyöppnade vägkrogen Bistro Box. Restaurangen har ett säreget, intressant utseende där den yttre designen ser ut att bestå av...fredag 27/11 10:36

Fridlyst inviger Bastard Burgers i Västerås på fredag

Streetfoodkedjan öppnar sin 40:e restaurang: ”Väntat länge på Västerås” På fredag gör Bastard Burgers entré i Västerås. Invigningsfesten blir storslagen – med bland andra Västeråstrion Fridlyst och medlemmar från Looptroop Rockers och Movits. – Vi har väntat länge på att...tisdag 13/10 20:10

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING