Karin Widell och Jessica Nystedt. Foto: Avig Kazanjian

Ett team som är klippt och skuret

Jessica Nystedt och Karin Widell driver sen nio år tillbaka populära Klippstugan. Klippstugan är en av Västerås citys äldsta, mest kända frisörsalonger som redan för över 45 år sen öppnades av Göran Fahlander, då i varuhuset Sigma.

  • Publicerad 10:04, 22 sep 2020

När Jessica Nystedt och Karin Widell köpte Klippstugan och Sigma skulle göras om till butiker med egna ingångar utifrån beslöt de sig för att flytta till Gallerian för att nu nyligen hamna i Punkt.

– Innan vi flyttade från Sigma tänkte vi mycket på hur vi skulle göra men beslutade att vi inte ville vara ego utan även kunna gynna andra handlare i city. Har man några minuter över när man väntar på sin tid så kanske man springer iväg och köper ett par strumpor i butiken bredvid, säger de.

City är väldigt viktigt för dem och de värnar mycket om cityhandeln.

– Det kommer många nya spännande företag. Det kanske behövs att några butiker får tömmas för att nya koncept kan komma in. Inte för att fastighetsägarna vill att de ska flytta men man kanske har en annan idé på typer av butiker. Det behöver inte vara negativt, man börjar tänka väldigt nytt och bra, det är en jättepositiv anda i city, säger Karin.

Jessica Nystedt och Karin Widell har känt varandra sen de var 15 år gamla och de hade aldrig några funderingar över om att de skulle ta över Klippstugan tillsammans.

– Vi är bra på olika saker och kompletterar varandra väldigt bra, säger Jessica.

Trots branschen de arbetar inom är ingen av dem frisörer.

– Jag har jobbat inom hotell och event och Jessica har jobbat på Klippstugan i 19 år med allt som behövs göras från schemaläggning, och löner till shoppen, säger Karin.

Just nu har de tagit i hand på att de inte ska bli frisörer trots att de älskar hår och mode och är med på alla utbildningar.

Då företaget är stort, de har mellan 15 och 20 anställda, tror de att det är en fördel att de själva inte är frisörer.

– På det här sättet så kan vi fokusera på företaget och personalen. Vi är bra på det vi gör och våra anställda är bra på det de gör, det är ett lyckat koncept, säger de.

Den nya lokalen är stor, ljus och luftig med högt i tak.

– Oftast är frisörsalonger väldigt små, och det förstår jag, men vi tyckte att vi behövde lite mer space, speciellt som att vi är en dropin-salong.

Det här har varit väldigt bra nu under coronapandemin.

– Förutom att vi har öppet mellan 9 och 10 för personer i riskgruppen kan vi hålla avstånd mellan kunderna. Vi har även ett rum där man kan sitta enskilt om man vill, berättar Jessica.

Alla frisörer på Klippstugan har, eller är på väg att ta, gesällbrev.

– Vi vill plocka tillbaka stoltheten i att man tagit ett gesällbrev, det är en gedigen utbildning vilket gör att man har så mycket mer erfarenhet när man sen går ut och jobbar som frisör.

Jessica och Karin säger att de på Klippstugan är ett team.

– Det som är absolut viktigast är personalen, de är intresserade, hjälper varandra och vi låter varje individ växa vilket ger en avslappnad stämning. Trygghet är ett av våra viktigaste ledord. Det är härligt och vi är jättestolta över vår personal.

”Vi är bra på det vi gör och våra anställda är bra på det de gör, det är ett lyckat koncept”

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

Nu förlängs omställningsstödet

Företag som tappat i omsättning kan nu söka stöd för månaderna maj samt juni och juli.tisdag 20/10 21:07

Omfattande stöd till turismnäringen i Västmanland

Almi Mälardalen och Region Västmanland har beviljats stöd från den Europeiska regionala utvecklingsfonden samt från Region Västmanland och Region Örebro län för två systerprojekt som genomförs under...fredag 16/10 19:50

Wåffelbaren flyttar till Björnögården

Storsatsning tillsammans med Aktivt uteliv Bygdens bageri och Wåffelbaren lämnar Kungsbyn. Ny adress: Björnögården. Där blir det en gemensam satsning ihop med Aktivt uteliv. – Nu kommer vi att vara två starka aktörer under samma tak som...torsdag 15/10 13:26

Banken har öppnat i nya lokaler: "Fyller våra behov"

En era är slut. Handelsbankens citykontor som har funnits i samma lokaler på Vasagatan sen 1968 har nu flyttat. I veckan öppnade de det nya kontoret i Gallerian. – Nu fick vi möjlighet att tänka nytt...tisdag 13/10 18:19

SMAKFULLT

Fridlyst inviger Bastard Burgers i Västerås på fredag

Streetfoodkedjan öppnar sin 40:e restaurang: ”Väntat länge på Västerås” På fredag gör Bastard Burgers entré i Västerås. Invigningsfesten blir storslagen – med bland andra Västeråstrion Fridlyst och medlemmar från Looptroop Rockers och Movits. – Vi har väntat länge på att...tisdag 13/10 20:10

Baklavageneralens nya satsning: Ska sälja pizza på Stora torget

Baklavageneralen blir pizzakung! På fredag kväll slår han och hans team upp porten till en nyinköpt foodtruck där de ska sälja pizzaslicar på Stora torget i Västerås. – Vi har haft en stort dröm om...lördag 10/10 7:50

Öppnade bageri mitt under pandemin – blev en succé

Utanför Bageri April ringlar kön lång Efter att ha blivit årets bagare och jobbat på restauranger och bagerier i Stockholm och Västerås valde Kim Lund att tillsammans med sin sambo starta ett eget bageri. Öppningen skedde mitt under...lördag 3/10 7:51

Så blir nya restaurangen i Kopparlunden

Les Chambres är det senaste tillskottet i industrikvarteren: ”Har saknats en fransk krog i Västerås” Nu sprids det franska dofter över det klassiska industriområdet Kopparlunden. Les Chambres har öppnat, med stjärnkocken Stefan Taylor bakom det nya konceptet. – Jag är full av beundran för det...fredag 2/10 21:02

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING