VSK till semifinal efter övertygande seger

I den fjärde kvartsfinalen visade VSK Bandy klass. Borta mot Vänersborg lyckades laget vinna med övertygande 6–2 och är därmed klara för semifinal.

VSK inledde den fjärde kvartsfinalen starkt. Redan fyra minuter in i matchen som spelades i Arena Vänersborg lyckades Magnus Joneby sätta matchens första mål. Målet kom efter hörna, som annars har varit just Vänersborgs vapen i den här kvartsfinalserien.

I den 12:e minuten kunde grönvitt öka på ledningen ytterligare. Målskytt den här gången var Joel Engström, framspelad av Simon Folkesson.

Tack vare ett stabilt och kontrollerat spel kunde VSK därefter behålla sin 2–0-ledning hela vägen fram till paus.

I inledningen av den andra halvleken kom sedan spiken i kistan när Martin Landström, framspelad av Magnus Joneby lyckades sätta 3–0.

Därefter kontrollerade VSK händelserna totalt och kunde spela av matchen på ett bekvämt sätt. Segersiffrorna skrev till slut till hela 6–2.

I semifinalen får VSK möta Hammarby eller Sandviken. De möts i en femte avgörande match på lördag.

IFK Vänersborg–VSK: 2–6

Målen: 0–1 (4, hörna) Magnus Joneby, 0–2 (12) Joel Engström (Simon Folkesson), 0–3 (49) Martin Landström (Magnus Joneby), 0–4 (62) Mikael Olsson, 1–4 (64) Emil Viklund (Johan Koch), 1–5 (64) Martin Landström (Simon Folkesson), 1–6 (75) Ted Bergström (Mikael Olsson), 2–6 (90) Robin Lundquist (Juho Liukkonen)