VSK kunde till sist jubla efter en stark andra halvlek Foto: STEFAN LINDGREN

VSK starkast i premiären – seger mot AIK efter trög start

Efter en trög start kunde VSK Bandy vinna premiären i årets Elitserie för damer. 0–0 i halvtid förvandlades till en 4–1-seger mot gästande AIK.

Publicerad

VSK fick en skön start på årets seriespel då grönvitt vann med 4–1 över AIK. Spelet var dock inte på topp utan VSK fick kämpa för att få hål på AIK. Efter en mållös första halvlek kunde grönvitt tillslut gå ifrån i andra halvlek och ta en säker seger. VSK:s lagkapten Malin Persson summerar premiären på följande sätt.

– Det var trögt länge under matchen, vi kom inte alls upp i nivå mot det som vi har presterat tidigare. Jag vet inte om det var premiärnerver som gjorde det, men vi var inte riktigt där med fokus och då spelar man inte bra, säger Malin Persson.

– Sedan vaknade vi till när vi fick ett turligt mål, vi hade haft det mesta av spelet men inte gjort så mycket av det.

Ni började ändå rätt bra innan AIK växte in i matchen, hur ser du på det?

– Vi släppte in dem och de är farliga när de får chansen, de gillar att hålla boll och vi kom ner i deras tempo, det var smart spelat av dem. De har bra kontringspelare och det kunde ha blivit mål till dem. Men vi tuggade på och när vi väl fick till det fick vi in några mål och då kändes det direkt skönare.

Malin Persson hade hård bevakning i premiären mot AIK Foto: STEFAN LINDGREN

Det var 0–0 efter 45 spelade minuter, vad sa ni till varandra under halvtidsvilan?

– Det var lite om hur det kändes under första halvlek, men det var väl inga positiva ord. Det fanns ganska mycket som behövdes förbättras. Men samtidigt om vi fick upp farten kommer det andra automatiskt och det var egentligen att vi skulle sätta fart på skridskorna för att lyckas.

Du och övriga lagkamrater fick mycket stryk under matchen, vad säger du om domarnivån i matchen?

– Man svor lite för sig själv när man ville ha lite mer än man fick. Men vi smäller också på ibland och tar lite frislag, men det tär lite på humöret och det gör att det händer lite dumma grejer när nivån inte hålls jämn.

Nu är premiären avklarade och det blev en 4–1-seger, hur viktigt var det att ni fick med er segern till slut?

– Det var två poäng som var det viktiga i den här matchen. Alla matcher går inte bra och det var poängen som vi ville ta med oss, spelet vet vi att vi kan och det kan vi hitta tillbaka till i nästa match, avslutar Malin Persson.

En av många tuffa närkamper Foto: STEFAN LINDGREN

MATCHFAKTA, ELITSERIEN DAMER

VSK Bandy – AIK 4–1 (0–0)


Målskyttar VSK Bandy: Charlotte Selbekk 2, Mathilda Eklund, Malin Hedfors

Powered by Labrador CMS