VSK Bandy har all anledning att jubla efter att laget vunnit Elitserien. Nu väntar slutspel och jakten på SM-guldet. Foto: STEFAN LINDGREN/Arkiv

VSK Bandy vann Elitserien – nu väntar jakten på SM-guldet!

Under lördagen spelades den sista omgången i årets Elitserie för VSK Bandy. På bortaplan kryssade grönvitt mot Sandviken efter att hemmalaget kvitterat till 4–4 i slutsekunderna.

  • Publicerad 18:46, 9 feb 2019

I Elitseriens sista omgång säkrade VSK Bandy seriesegern efter att laget tog den nödvändiga poängen som krävdes. Trots att grönvitt saknade ett antal spelare på grund av sjukdom lyckades man spela 4–4 mot Sandviken på bortaplan. VSK:s tränare Olle Wiberg var naturligtvis nöjd med att grönvitt vann Elitserien för andra gången i klubbens historia, en serieseger som var ett av lagets delmål den här säsongen.

– Ja det var det , det är ingen hemlighet. Jag vill inte komma tvåa i serien och vi var sugna på att vinna den. Nu nollställs allt och nu är det en ny giv från måndag i och med slutspelet. Nu har vi skaffat oss ett bra läge med fördel av hemmaplan och välja motståndare.

Hur har den sista tiden i serien varit, har ni känt er jagade eller har det varit lugnt?

– Inte jagade, men det är klart att det finns en förväntan när man vunnit många matcher och att det ska gå hela vägen. Det säger folk runt omkring och det är klart att det finns med i bakhuvudet. Men vi har försökt att fokusera och ta en match i taget och det kommer vi att fortsätta med i slutspelet. Men jag hade hoppats att vi hade säkrat seriesegern lite tidigare. Idag spelade vi 4–4 och det blev lite nerv. Vi hade många sjukdomar och åkte upp med spelare som gjorde debut i Elitserien i en sådan viktig match. Det påverkade oss lite och vi mötte ett Sandviken som var väldigt bra idag.

Ni ledde dagens match ända fram till slutsekunderna, hur snöpligt var det att Sandviken lyckades att kvittera?

– Vi gjorde ingen bra insats till 100%, det kändes lite lojt hela vägen och vi bjöd in Sandviken i matchen. De är bra när de får chansen men vi skulle ha stängt matchen tidigare. Vi hade ett par lägen där vi hade taskiga avslut och det måste bli bättre till slutspelet annars kommer vi att åka ur.

Nu har ni ett kort uppehåll innan slutspelet drar igång, kommer det lägligt?

– Ja det blir ett uppehåll på en och en halv vecka vilket är välkommet med tanke på sjukdomarna som härjat i veckan. Idag hade vi 3-4 spelare som var hemma nedbäddade.

Hur ser du på kommande slutspel, vad kommer att krävas för att gå hela vägen?

– Det kommer att krävas 100% i arbetsinsats i alla matcher. Sedan att de detaljer som vi inte varit nöjda med börjar att sitta, det är något som vi kommer att träna mycket på framöver.

Är det några speciella detaljer du tänker på?

– Vi har skapat otroligt mycket hörnor och offensiva situationer men vi har inte fått den utdelningen som önskat. Vi kommer att behöva slipa på hörnor, frislag och varianter som kommer att vara viktiga i jämna matcher, avslutar Olle Wiberg.

Matchfakta, Elitserien

Sandviken – VSK Bandy 4–4 (2–3)

Målskyttar VSK Bandy: Malin Persson 2, Charlotte Selbekk, Gabriella Aronsson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING