Foto: Patric Gill

VIK storsatsar på damsidan – vill locka nya spelare

Damdelen av VIK hockey ska utvecklas kommande säsong och nu vill klubben locka nya spelare med hjälp av en Tryout kommande vecka. –Jag hoppas att vi får hit spelare som känner att de vill satsa på hockeyn och ta ett steg till, säger Veronica Anundi, sportsligt ansvarig för damverksamheten i VIK.

Publicerad
Veronica Anundi, sportsligt ansvarig för damverksamheten i VIK. Foto: Sofie Tejre

Veronica Anundi är sportsligt ansvarig för dam- och flickverksamheten i VIK hockey sedan april i år. Hon har varit engagerad i klubben i över sju år, och redan när hon tog över ansvaret för damsidan i april startades en nysatsning.

– Den nya styrelsen tror verkligen på dam- och flickhockeyn och vill utveckla den delen, så det känns otroligt skönt att vara med på den resan, säger Veronica Anundi.

Nu jobbas det för fullt med att knyta fler spelare till klubben och få ihop ett helt damlag, ett helt juniorlag på damsidan, ett flicklag och ett TKH (Tre kronors hockeyskola) för bara flickor. Som det är idag finns ett damlag men som "fylls på" med spelare från juniorlaget.

– Vi vill utveckla våra egna VIK-spelare, det är det som är det långsiktiga målet. Vi vill också få hit spelare från hela Västmanland och utanför länets gränser också. Vi vill gärna ha ett rent damlag och ett juniorlag med spelare som står och knackar på dörren och vill tävla om en plats i damlaget.

För damlagets del är det också klart med en ny tränare inför kommande säsong: Mikael Nilsson som närmast kommer från Linden hockey i Eskilstuna.

– Han är en jäkligt bra och omtyckt tränare som går in 100 procent för det han gör. Jag har sett honom under några år nu och sett vad han gjort med damjuniorerna i Linden och sett hur han utvecklat dem. Det var därför jag kände att vi skulle nypa honom om han vill och kan. Han kommer vara kvar i Linden också, så vi kommer träna med dem en gång i veckan.

I nästa vecka den 15-17 juli kommer det att hållas en Tryout för spelare som är intresserade av att spela i VIK hockeys dam- eller juniorlag.

– Det vill vill med den är att öppna upp: jag tror att det sitter mycket i väggarna ute i länet att man sett VIK som en fiende. Det jag vill är att få hit spelare utifrån länet som faktiskt platsar i ett damlag. Vi kanske får hit någon som slutat spela, och längtar tillbaka. Jag hoppas vi får hit spelare som känner att de vill spela i divison ett, att de vill ta ett steg till, säger Veronica Anundi.

En annan del av satsningen handlar om att kunna erbjuda "vettiga" träningstider för tjejerna, som Veronica Anundi uttrycker det. Damerna ska också få mer istid. Under vecka 34 kommer klubben även att ha öppna träningar för de spelare som vill komma och prova på att ta en plats i damlaget.
Målet inför säsongen 2019/2020 är tydligt: VIK:s damlag ska komma topp tre i division ett.

– Det har vi bestämt tillsammans med tjejerna, så det kommer vi att satsa på.

Vilka är de stora utmaningarna för er?

– Jag brukar inte riktigt se det så utan mer vad man kan göra. Det var någon som frågade mig hur jag orkade hålla på när det var som mest tungrott och jag svarade att det handlar om att se tjejernas glädje. Att se deras ansikten när de gjort mål eller gjort en bra träning. Det finns ingen bättre betalning. Men den största utmaningen kanske är att få hit lite mer publik. Att få folk att vilja titta på damhockey, och visa att VIK hockey kan ha ett jäkla bra damlag.

Powered by Labrador CMS