VIK tog sin sjunde raka seger när Modo besegrades med 3–2 i Hockeyallsvenskans sista omgång. Foto: Stefan Lindgren/Arkiv

VIK avslutade grundserien med ny seger

VIK avslutade grundserien i Hockeyallsvenskan på bästa tänkbara sätt. På bortaplan tog man en 3–2 seger över Modo vilket innebär att gulsvart slutar på en tredje plats i tabellen.

VIK kom till spel utan Kalle Östman, Sebastian Benker och Isac Skedung. Tre tunga avbräck då dessa tre forwards har varit formstarka på slutet.

Modo tog ledningen i den första perioden efter att Anton Karlström hittat rätt bakom Samuel Ersson när det endast återstod en sekund av Modos powerplay.

I andra perioden var det VIK:s tur att få utdelning i powerplay. Kvitteringen kom i periodens 10:e minut då Johan Skinnars satte dit pucken bakom Erik Hanses i Modos:s mål. VIK fortsatte att jobba på och efter 14.23 kunde en friställd Mikael Frycklund ge VIK ledningen med 2–1. Modo skulle sedan kvittera till 2–2 med dryga tre minuter kvar av perioden.

Inledningen av den tredje perioden blev sönderryckt av utvisningar. När de bägge lagen äntligen fick vara fullt manskap kunde VIK återta ledningen då Alexander Lindelöf bombade in 3–2 med ett stenhårt slagskott. VIK redde ut Modo:s anstormning och kunde inkassera lagets sjunde raka seger i slutfasen av serien.

I och med segern säkrade VIK tredje platsen i tabellen som innebär att gulsvart får tre poäng med sig in i slutspelsserien där man även får tre av fem matcher på hemmaplan.

VIK:s spelschema i Hockeyallsvenskans slutspelsserie