VSK:s lagkapten Malin Persson med SM-bucklan efter det historiska SM-guldet. Nu meddelar Persson, utsedd till Årets bästa dambandyspelare, att hon stannar i klubben. Foto: Stefan Lindgren

Sveriges bästa fortsätter i VSK

Malin Persson fick lyfta den efterlängtade SM-bucklan. Sedan blev hon utsedd till årets spelare. Nu kommer nästa nyhet: hon blir VSK Bandy trogen. – Jag känner att vi inte är klara, säger 24-åringen.

Publicerad

Den senaste säsongen var exceptionell för Malin Persson. Serieseger, ett historiskt första SM-guld – och utsedd till årets spelare.

– Det var jättekul, jag var jättenöjd att vi lyckades vinna guld och att få vinna ett så ärofyllt pris är också fint för en själv, säger Malin Persson till vskbandy.se

Nu är det även klart att Malin Persson fortsätter sin karriär i Västerås och VSK i minst ett år till.

– Anledningen till att jag skriver ett år är att jag går klart skolan om ett år och vill kunna ha möjligheter då. Jag trivs bra i klubben och jag känner att vi i laget tillsammans med ledarna har något riktigt bra på gång som vi vill fortsätta med. Jag tycker om att vinna och det gör vi alla i laget, här finns det möjligheter att göra det även om det krävs ett hårt jobb.

På frågan om vilka mål hon sätter upp nu efter den nyss avslutade triumfsäsongen, svarar Malin Persson:
– Det är att fortsätta jobba hårt och fortsätta på det spår vi är inne på. Utanför isen behöver jag utveckla den fysiska delen, spendera mer tid i gymmet och spåret för att bli ännu bättre. Det kommer gynna mig på isen senare, att orka mer och trycka och vara farlig på hela matcherna.

På herrsidan i VSK stod det tidigare i veckan klart att mittfältaren Mikael Olsson lämnar klubben efter sju säsonger och bland annat två SM-guld och två World Cup-titlar.

– Både jag och min sambo är ursprungligen från Dalarna och vi känner att vi vill landa där bland familj och övrig släkt. Vi vill kicka igång ett liv där och låta barnen växa upp där, det blir lite enklare med allt med många nära, säger Olsson till vskbandy.se om anledningen.

Powered by Labrador CMS