Patrik Ståhl har lyckats bra hittills i Nordisk Xtrem Enduro Cup. Foto: Thomas Fototummen Nordström

Suras Ståhl-man femma inför finaltävlingen

Efter två av tre deltävlingar i Nordisk Xtrem Enduro Cup ligger Patrik Ståhl från Surahammar femma inför finaltävlingen Battle of Vikings kommande helg utanför Kumla. – Jag ska satsa allt, säger han.

Publicerad

Nordisk Xtrem Enduro Cup består av tävlingarna Slaget om Bahusian, Norseman Extrem Challenge samt Battle of Vikings.

Tävlingen är en utmaning för förarna – det gäller att kunna ta sig fram under extrema förhållanden. Dels i oländig terräng, dels genom en hinderpark med uppbyggda hinder av olika svårighetsgrad.

Tävlingarna körs med en prolog, två korta heat per förare där förarna gör upp om startposition inför huvudtävlingen som oftast är tre till fyra timmar lång.

Surahammars Patrik Ståhl, tävlandes för Sala MSK, tävlade i cupen även i fjol men har i år högre ambitioner att nå en topplacering.

Och efter två tredjedelar ser det bra ut med en femteplats i sammandraget.

Vid inledande Slaget om Bahusian som kördes i början av juni i ett hett Lilla Edet kom Ståhl i mål som åtta.

I efterföljande Norseman Xtrem Challenge i norska Yttre Enebakk under midsommarhelgen – i backig, norsk terräng – blev Patrik Ståhl totalelva och tredje bästa svensk.

Kommande helg är det alltså dags för finaltävlingen, det stora testet Battle of Vikings utanför Kumla.

– Jag ser verkligen fram mot tävlingen i år. Förra året visste jag inte riktigt vad som väntade – nu vet jag! Men det ska bli jättekul. Jag ska satsa allt för att göra så bra resultat som möjligt, säger Ståhl i ett pressmeddelande.

Patrik Ståhl ingår i Team Hojbutiken och kör även SM på sin KTM 300-2T . Sedan tidigare har han bland annat fem SixDays på meritlistan med som bäst brons ett brons från Mexiko 2010.

Patrik Ståhl – bakom hjälmen. Foto: Maja Lindh
Powered by Labrador CMS