Foto: Stefan Lindgren×1 / 3Visa bildtextBild 1 av 3

Snöplig förlust för VästeråsIrsta

VästeråsIrsta var på väg mot sin andra raka segern i allsvenskan men lyckades inte att knyta ihop säcken. Gästande mittenlaget LIF Lindesberg avslutade starkt och kunde gå om och vinna med 30–33.

Publicerad

I den senaste omgången vann VI sin första match i årets allsvenska. Idag var man på god väg med att ta en ny seger då VI var i ledningen under stora delar av matchen mot Lindesberg. Men VI klarade inte av att hantera ledningen utan slarvade bort segern genom ödesdigra misstag som Lindesberg utnyttjade skoningslöst.

– Vi gör en väldigt godkänd insats, vi fuskat lite i slutet med vår matchplan. Det gjorde att vi ställde vår kamrat i ensamma lägen och får ta dåliga beslut, då ser det illa ut, säger tränaren Leo Ekblom.

Vilka detaljer syftar du på?

– Vi har kommit överens om ett spel och vi går ifrån det och blir passiva och släpper bollen i fel lägen och det märks på den här nivån.

Ni hade ledningen vid flera tillfällen under andra halvlek men slarv gjorde att ni tappade övertaget, är de dom detaljerna du pratar om?

– Precis som du är inne på är de dem detaljerna som vi fuskar lite med. Sedan är dem bra i de lägena och får med sig lätta inspel och deras mittsexa fångar många bollar och får med sig utvisningar, då blev det tufft och en uppförsbacke. Men som summering var det en bra match.

Ni har gjort två bra matcher i rad, vad behöver ni förbättra för att börja plocka fler segrar?

– De här var ändå ett lag som ligger i mitten av tabellen och vi hade goda chanser att vinna när det är fem minuter kvar. Vi behöver få lite bättre träff bakåt, vi släpper ändå in 33 mål och jag tror att det har 6–0 när vi spelar en man mindre. Vi ska titta lite på de detaljerna tills på onsdag när vi möter dem igen.

Då har ni chansen till en snabb revansch!

– Ja håller vi oss till matchplanen och höjer oss ett litet snäpp är jag övertygad att vi tar två poäng på onsdag, avslutar Leo Ekblom.

Matchfakta, Allsvenskan

VästeråsIrsta – LIF Lindesberg 30–33 (16–15)

Bästa målskyttar VI: William Hermansson 6, Viktor Berg Von Linde 5, Daniel Wolf 4, Daniel Zachrisson 4

Powered by Labrador CMS