Foto: Mostphotos

Schysst sportvecka för barn i ABB Arena

Sommarlovet är här och det är lätt hänt att dagarna går utan att man hittar på något skoj. Så nu är det dags att hoppa upp ur soffan, slita sig från datorn och ta sig till ABB arena syd på Rocklunda för en vecka på Sveriges största ungdomsgård – Summer 19.

Publicerad

Schysst framtid kommer i en hel vecka att fylla bandyarenan, ABB arena syd, med aktiviteter för barn och ungdomar mellan 6 och 15 år.

– Anledningen till veckan är mycket för att fritidsgårdarna stänger över sommaren, och då tycker vi att det är viktigt att det finns möjligheter till olika aktiviteter, säger Erik Grönberg, verksamhetschef på Schysst framtid.

Summer 19 pågår hela veckan den 1 till 5 juli, mellan 10.00 och 15.00. Man har samlat ihop olika typer av aktiviteter och på plats kan man göra en hel del, allt från att spela bumperball, utmana bandyns A-lagsspelare i speedshooting, det finns en fotbollsrink, en gamezone, basketkorgar, trampoliner och hoppborgar.

Joel Engström spelare i VSKs bandylag och initiativtagare till Summer 19 säger att han fick idén att istället för att ha aktiviteter ute, som tidigare, samla allt under ett tak och satsa ordentligt.

– Vi siktar på att det här ska bli Sveriges största fritidsgård och vill nå ut till flera än tidigare.

– Vi vill på olika sätt uppmuntra barn och ungdomar till olika aktiviteter, att träffa andra och att umgås, tillägger Erik Grönberg.

Första dagen delar Schysst framtid ut ett antal åkband som gäller fram och tillbaka till arenan.

– Vi vill att alla ska kunna vara med och för att det inte ska bli en kostnad att ta sig till eventet är VL, lokaltrafiken, med och stöttar oss. När det gäller åkband är det först till kvarn som gäller, säger Erik Grönberg.

Under veckan får man komma och gå som man vill, kan man inte en dag så kanske man kan en annan, och man får komma hur många gånger och dagar man vill och det är heller inget inträde.

Det bjuds också på ett lättare mellanmål, det finns en kiosk och även möjlighet att handla på caféet på Rocklunda.

– Vi hoppas att många barn och ungdomar tar sig hit och utnyttjar tillfället till gratis aktiviteter, avslutar Joel Engström.

Schysst framtid

Schysst framtid är en verksamhetsdel av VSK Bandy vars syfte är att ge varje barn rätt förutsättningar för en bra uppväxt. Sedan 2014 har de årligen träffat ca 1500 elever i Västerås och Hallstahammars kommuner. Tre ledord genomsyrar hela deras verksamhet: glädje, ansvar och gemenskap.

Powered by Labrador CMS