Schysst sportvecka för barn i ABB Arena

Sommarlovet är här och det är lätt hänt att dagarna går utan att man hittar på något skoj. Så nu är det dags att hoppa upp ur soffan, slita sig från datorn och ta sig till ABB arena syd på Rocklunda för en vecka på Sveriges största ungdomsgård – Summer 19.

  • Publicerad 14:13, 30 jun 2019

Schysst framtid kommer i en hel vecka att fylla bandyarenan, ABB arena syd, med aktiviteter för barn och ungdomar mellan 6 och 15 år.

– Anledningen till veckan är mycket för att fritidsgårdarna stänger över sommaren, och då tycker vi att det är viktigt att det finns möjligheter till olika aktiviteter, säger Erik Grönberg, verksamhetschef på Schysst framtid.

Summer 19 pågår hela veckan den 1 till 5 juli, mellan 10.00 och 15.00. Man har samlat ihop olika typer av aktiviteter och på plats kan man göra en hel del, allt från att spela bumperball, utmana bandyns A-lagsspelare i  speedshooting, det finns en fotbollsrink, en gamezone, basketkorgar, trampoliner och hoppborgar.

Joel Engström spelare i VSKs bandylag och initiativtagare till Summer 19 säger att han fick idén att istället för att ha aktiviteter ute, som tidigare, samla allt under ett tak och satsa ordentligt.

– Vi siktar på att det här ska bli Sveriges största fritidsgård och vill nå ut till flera än tidigare.

– Vi vill på olika sätt uppmuntra barn och ungdomar till olika aktiviteter, att träffa andra och att umgås, tillägger Erik Grönberg.

Första dagen delar Schysst framtid ut ett antal åkband som gäller fram och tillbaka till arenan.

– Vi vill att alla ska kunna vara med och för att det inte ska bli en kostnad att ta sig till eventet är VL, lokaltrafiken, med och stöttar oss. När det gäller åkband är det först till kvarn som gäller, säger Erik Grönberg.

Under veckan får man komma och gå som man vill, kan man inte en dag så kanske man kan en annan, och man får komma hur många gånger och dagar man vill och det är heller inget inträde.

Det bjuds också på ett lättare mellanmål, det finns en kiosk och även möjlighet att handla på caféet på Rocklunda.

– Vi hoppas att många barn och ungdomar tar sig hit och utnyttjar tillfället till gratis aktiviteter,  avslutar Joel Engström.

Foto: Mostphotos

Schysst framtid

Schysst framtid är en verksamhetsdel av VSK Bandy vars syfte är att ge varje barn rätt förutsättningar för en bra uppväxt. Sedan 2014 har de årligen träffat ca 1500 elever i Västerås och Hallstahammars kommuner. Tre ledord genomsyrar hela deras verksamhet: glädje, ansvar och gemenskap.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Gör en pelargonresa genom Västmanland i sommar

Därför är den så populär: ”Är en blomma som inte är så krånglig” Du kanske känner till Mårbackapelargon? Doktor Vesterlund? Kärleksperlagon? Faktum är att det finns ungefär 300 arter av pelargoner – och upp emot 50 000 olika sorter i världen. Varför inte göra en...måndag 9/7 11:40

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING