Rönnby tillbaka som vinnare med nye tränaren

Efter fem raka förluster fick Rönnby äntligen en efterlängtad seger. Detta efter att man besegrat Skoghall med 5–2 med ett spel som lovar gott inför framtiden.

  • Publicerad 17:05, 25 jan 2020

Det har varit en turbulent vecka för Rönnby. I början av veckan sparkades tränaren John Kvist efter att laget radat upp fem raka förluster. In i hans ställe kom Andreas Harnesk som i december fick lämna Storvretas herrar.

Harnesk fick en drömstart på sitt uppdrag i Rönnby i och med 5–2 segern mot Skoghall. Så här summerar han den första veckan i Västerås.

– Jag tycker att det har varit en grymt bra vecka där spelarna har haft en enorm energi och passion. Det märks att det finns någon form av vinnarkultur där de vill lära sig och vill att det ska vara seriöst och spelarna jobbar verkligen hårt. Så det har varit en bra vecka, säger Andreas Harnesk.

Vad vill du sätta för prägel på Rönnbys spel framöver?

– Jag vill att spelarna ska börja spela med självförtroende och ta initiativ och kunna styra spelet med boll. Sedan att vi ska kunna vara riktigt aggressiva och vinna tillbaka bollarna snabbt med ett försvarsspel som attackerar motståndarna, inte där de får bestämma över oss.

Vad tycker du att du fick för besked efter första matchen?

– Jag var lite orolig för första matchen, det brukar kunna vara lite rörigt i skallarna då vi har pratat mycket taktik. Men jag vet att vi tänker lite långsiktigt och det kan bli lite mycket tankar och allt sker inte automatiskt. Vi spelade som ett lag idag och alla jobbade hårt, försvarspelet satt helt okej.

Är du nöjd med offensiven?

– Det känns intressant, med lite putsning hade vi satt ett par mål till idag.

Hur summerar du matchen i stort?

– Inställningsmässigt tycker jag att spelarna får toppbetyg, både i förberedelserna och i matchen, spelarna jobbade jättehårt. Rent spelmässigt har vi mycket att jobba på. Men det är första veckan som jag är här och de har haft lite oflyt med förluster innan.

Jag tyckte att ni växte under matchen och andra perioden var riktigt bra. Skoghall vann perioden men det var totalt missvisande, håller du med?

– Jag håller med dig exakt, det var min känsla också. Det blev 2–1 till dem men det kändes som att vi hade hur många skott som helst och vi växte in i matchen.

Trots att Skoghall gjorde en sen reducering i slutminuten av andra perioden spelade ni stabilt i tredje, vad säger du om perioden?

– Kul att du säger det. Vi har pratat mycket om att skita i resultatet och spela vårt spel och ha rätt beteende och göra rätt saker, det kändes som att spelarna bara gick ut och öste.

Är det någon spelare som du är extra imponerad av efter din första match med laget?

– Jag tycker verkligen att alla var bra. Sedan tycker jag att Julia Sidklev Persson tycker jag var landslagsmässig på backen, avslutar Andreas Harnesk.

MATCHFAKTA, SUPERLIGAN

Rönnby – Skoghall 5–2 (2–0, 1–2, 2–0)


Målskyttar Rönnby: Felicia Forsmark, Jonna Sjöberg, Linnea Nilsson, Ida Eliasson, Agnes Sälgström

 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

BUSINESS

"Behovet hos små och medelstora företag är stort och akut"

• Lanserar nytt lån • Miljarder från regeringen Den pågående krisen påverkar många av Västmanlands små och medelstora företag kraftigt. Uteblivna intäkter slår hårt mot företagen som behöver se över sin likviditet och finansieringssituation. För...fredag 27/3 7:43

Västerås tillåter butiker att ha gatuförsäljning

Som ett led i att stötta det lokala näringslivet under coronapandemin får butiker ha försäljning utanför butiken utan att betala avgift till Västerås stad. Det hela är ett försök som gäller från 26...torsdag 26/3 19:19

Västerås stad presenterar åtgärdspaket för de lokala företagen

• Flyttar handel till gaturummet • Upprättar ny kontaktväg • Drar ner på tillsynsbesök Coronaviruset har stora konsekvenser för Västerås lokala näringsliv. För att stötta företagen har Västerås stad tagit fram ett första paket med åtgärder.tisdag 24/3 14:41

Sätra Brunn: ”Här kan vi kan erbjuda vistelser utan trängsel”

Den välbekanta anläggningen Sätra Brunn Spa och konferens har vidtagit ett antal åtgärder för att följa rådande rekommendationer från myndigheterna för att skapa konferensmöjligheter för säkrare...måndag 23/3 10:01

SMAKFULLT

Enkelhet i fokus vid kajen: "Omtanke om råvaran"

Brasseriet Kajplats 9, K9 i folkmun, fint beläget vid Tullhuskajen vid Mälaren slog upp sina portar 2012 och har sen dess varit en välbesökt restaurang med inriktning mot fisk och skaldjur.söndag 15/3 9:49

Mr Mango har växt ur sin foodtruck på mindre än ett år

Nu är matstället redo för nya utmaningar: ”Vill ta de chanser som dyker upp” Från början var det mest tänkt som ett roligt extrajobb på sommaren. Men gänget bakom foodtrucken Mr Mango fick snabbt tänka om. Efter påsk kommer de att finnas på tre ställen i Västerås. Och...lördag 14/3 9:08

Nu har Västerås hetaste restaurang öppnat

Nytt koncept i stan – tillaga maten själv vid bordet I torsdags uppdaterades Västerås citys restaurangkarta med ytterligare en markering. Blackstone Steakhouse slog upp sina portar på Sturegatan i Sibyllas gamla lokaler. Västerås Tidning kikade in...torsdag 20/2 19:30

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på Melodifestivalen, inte minst Loreen som gick hela vägen och vann Eurovision Song Contest med sin låt Euphoria. Frågan är hur mycket du...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING