Rönnby är tillbaka på vinnarspåret Foto: STEFAN LINDGREN×1 / 5Visa bildtextBild 1 av 5

Rönnby tillbaka som vinnare med nye tränaren

Efter fem raka förluster fick Rönnby äntligen en efterlängtad seger. Detta efter att man besegrat Skoghall med 5–2 med ett spel som lovar gott inför framtiden.

Publicerad

Det har varit en turbulent vecka för Rönnby. I början av veckan sparkades tränaren John Kvist efter att laget radat upp fem raka förluster. In i hans ställe kom Andreas Harnesk som i december fick lämna Storvretas herrar.

Harnesk fick en drömstart på sitt uppdrag i Rönnby i och med 5–2 segern mot Skoghall. Så här summerar han den första veckan i Västerås.

– Jag tycker att det har varit en grymt bra vecka där spelarna har haft en enorm energi och passion. Det märks att det finns någon form av vinnarkultur där de vill lära sig och vill att det ska vara seriöst och spelarna jobbar verkligen hårt. Så det har varit en bra vecka, säger Andreas Harnesk.

Vad vill du sätta för prägel på Rönnbys spel framöver?

– Jag vill att spelarna ska börja spela med självförtroende och ta initiativ och kunna styra spelet med boll. Sedan att vi ska kunna vara riktigt aggressiva och vinna tillbaka bollarna snabbt med ett försvarsspel som attackerar motståndarna, inte där de får bestämma över oss.

Vad tycker du att du fick för besked efter första matchen?

– Jag var lite orolig för första matchen, det brukar kunna vara lite rörigt i skallarna då vi har pratat mycket taktik. Men jag vet att vi tänker lite långsiktigt och det kan bli lite mycket tankar och allt sker inte automatiskt. Vi spelade som ett lag idag och alla jobbade hårt, försvarspelet satt helt okej.

Är du nöjd med offensiven?

– Det känns intressant, med lite putsning hade vi satt ett par mål till idag.

Hur summerar du matchen i stort?

– Inställningsmässigt tycker jag att spelarna får toppbetyg, både i förberedelserna och i matchen, spelarna jobbade jättehårt. Rent spelmässigt har vi mycket att jobba på. Men det är första veckan som jag är här och de har haft lite oflyt med förluster innan.

Jag tyckte att ni växte under matchen och andra perioden var riktigt bra. Skoghall vann perioden men det var totalt missvisande, håller du med?

– Jag håller med dig exakt, det var min känsla också. Det blev 2–1 till dem men det kändes som att vi hade hur många skott som helst och vi växte in i matchen.

Trots att Skoghall gjorde en sen reducering i slutminuten av andra perioden spelade ni stabilt i tredje, vad säger du om perioden?

– Kul att du säger det. Vi har pratat mycket om att skita i resultatet och spela vårt spel och ha rätt beteende och göra rätt saker, det kändes som att spelarna bara gick ut och öste.

Är det någon spelare som du är extra imponerad av efter din första match med laget?

– Jag tycker verkligen att alla var bra. Sedan tycker jag att Julia Sidklev Persson tycker jag var landslagsmässig på backen, avslutar Andreas Harnesk.

MATCHFAKTA, SUPERLIGAN

Rönnby – Skoghall 5–2 (2–0, 1–2, 2–0)


Målskyttar Rönnby: Felicia Forsmark, Jonna Sjöberg, Linnea Nilsson, Ida Eliasson, Agnes Sälgström

 

Powered by Labrador CMS