Alicia Brännback under ett av sina mönster under Croatian Open där hon till slut föll med minsta möjliga marginal i semfinalen. Foto: Digital Sport Network

Nya internationella framgångar för Västeråsstjärnan

KSA Västerås internationella taekwondo-stjärna Alicia Brännback har varit i Kroatien och tävlat – med stor framgång.

Publicerad

19-åringen deltog på Croatian Open i taekwondogrenen mönster (poomsae). Tävlingen – som är en av de så kallade G-klasstävlingarna som ger poäng på världsrakningen och därför också viktig för kommande mästerskap – avgjordes i ett soligt Zagreb. Det blev också en solskenshistoria för Västeråstjejen, som i våras blev EM-silvermedaljör

I första matchen stod en hemmatjej för motståndet och Alicia Brännback gick övertygande vidare till åttondelsfinalen.

Där ställdes hon mot en landslagstjej från Schweiz, och även här lyckades hoppet från Västerås och Sverige gå segrande ur striden med god marginal.

Väl i semifinalen skruvades motståndet upp rejält och en EM-medaljör från Danmark stod på tur. Efter två väldigt jämna mönster där totalpoängen avgjorde missade KSA-tjejen avancemang med futtiga 0.1 poäng – dock hade hon i och med det säkrat en stark bronspeng.

Senare under dagen gick hon även upp i parklassen med Richard Coltelius från Malmö där duon med god marginal hämtade hem bronsmedaljen – helgens andra för Alicia Brännback med andra ord.

Nu väntar två veckors uppladdning innan det är dags för Svenska Cupen 2 i Vänersborg i november innan höstsäsongen avslutas med SM i Borlänge i december.

Alicia Brännback med sina två bronsplaketter från Kroatien. Foto: Privat
Powered by Labrador CMS