Rapidtränaren Alex Wennersten och Elin Cederroos efter knockout-segern i Spanien. Foto: Rapid Promotions

Mästaren Elin Cederroos vann på knock

Titeln stod inte på spel. Men mästaren Elin Cederroos imponerade likväl i sin första match efter världsmästartiteln. – Jag fick många fina formbesked, säger BK Rapid-boxaren efter sin knock i tredje ronden mot kenyanskan Florence Muthoni.

Publicerad

Jag har känt att jag har utvecklats mycket på träningen, men det är just matcherfarenhet jag behöver

Elin Cederroos blev i mars i år den första damboxaren från Västerås som lyckats plocka hem ett världsmästarbälte.

Detta efter att ha besegrat den belgiska hemmaboxaren Femke Hermans på poäng i en världsmästarmatch om det ansedda IBF-bältet utanför Bryssel.

Helgens galamatch i Pabellon Municipal i Sedavi, strax utanför Valencia i Spanien var först tänkt att vara ett titelförsvar av IBF-bältet.

Av olika anledningar blev det inte klart med någon utmanare så en ny titelfajt får vänta något.

Men Elin Cederroos visade med eftertryck att hon konserverat formen sedan i våras. Hon stod i sin sjunde proffsmatch för en övertygande och effektiv boxning mot betydligt mer rutinerade kenyanskan Florence Muthoni med 20 proffsmatcher i trunken.

BK Rapid-boxaren var själv mycket nöjd efter den övertygande triumfen som blev ett faktum redan i den tredje ronden sedan hon snyggt prickat in en vänsterkrok som sänkte Muthoni.

”Jag fick många fina formbesked där jag kunde hitta ett lugn både före och under matchen. Jag har känt att jag har utvecklats mycket på träningen, men det är just matcherfarenhet jag behöver. Att kunna få fram min boxning på både sparring och match”, skriver Cederroos till Västerås Tidning från Spanien efter den övertygande segerfajten.

Elin Cederroos besegrade kenyanskan Florence Muthoni på knock i tredje ronden. Foto: Privat
Powered by Labrador CMS