Kristin Stenman heter nya idrottschefen i Västmanland. Foto: Mostphotos/Västmanlands idrottsförbund

Hon blir ny chef för idrotten i Västmanland

Kristin Stenman heter den nya distriktsidrottschefen för Västmanlands idrottsförbund och SISU idrottsutbildarna Västmanland. Hon efterträder Maria Engelfeldt och kommer att börja sin nya tjänst den första oktober. – Att få vara en del av idrottens utveckling i Västmanland känns otroligt inspirerande och spännande, säger Kristin Stenman.

Publicerad

Under våren meddelades det att Maria Engelfeldt skulle lämna sin tjänst som distriktsidrottschef i Västmanland, för att istället påbörja ett uppdrag som avdelningschef hos Riksidrottsförbundet. Hon har varit distriksidrottschef i Västmanland i åtta år.

Nu är det klart att det blir Kristin Stenman som blir ny distriktsidrottschef i Västmanland. Hon är 35 år gammal, uppvuxen i Köping men bor numera i Örebro med sin familj. Kristin Stenman har studerat till hälsoutvecklare på Örebro universitet och har arbetat i tolv år på SISU Idrottsutbildarna i Örebro, där hon sedan år 2012 har hon rollen som verksamhetschef.

– Idrotten har alltid varit en stor och viktig del i mitt liv. Det var i Köping som intresset föddes. Under uppväxten fick jag möjlighet att testa många olika idrotter. Till slut fastnade jag för basket som jag fortfarande är engagerad i ideellt, både på föreningsnivå och nationellt i Svenska basketbollförbundet. Att skapa en meningsfull och aktiv fritid för barn, unga, vuxna och äldre är något jag brinner för. Jag tror på föreningarnas roll i samhället som en viktig och betydande kraft för folkhälsan. Jag tror också att samverkan mellan offentliga och ideella krafter är nyckeln till framgång och social och ekonomisk tillväxt, säger Kristin Stenman i ett pressmeddelande.

Kristin Stenman Foto: Västmanlands idrottsförbund
Powered by Labrador CMS