Västeråsgolfaren Björn Hellgren spelar just nu i Challengetour-finalen på Mallorca och ligger delad tvåa halvvägs in i tävlingen. Här en bild från segern i Bråviken Open i början av augusti Foto: Göran Söderqvist

Hellgren har tätkänning i touravslutningen på Mallorca

Västeråsgolfaren Björn Hellgren spelar just nu finaltävlingen på Challengetouren på Mallorca. Han gör det med glans. I morgon går han ut i ledarbollen på sin 30-årsdag som delad tvåa.

Publicerad

Björn Hellgren har haft en framgångsrik golfsäsong, även om den inte blev som först planerat detta pandemiår.

Tidigt i våras nådde han nämligen sin största framgång hittills i golfkarriären när han lyckades kvala in till Asientouren, världens tredje största golftour. Där har det dock inte blivit något spel hittills.

Men på andra håll har västeråsaren, som till vardags har sin bas i Thailand på Black Mountain GC, visat spetskvaliteter. Som vid PGA Championship Bråviken Open på MoreGolf Mastercard Tour i början av augusti som han vann.

Västeråsgolfaren Björn Hellgren segrade i PGA-mästerskapet efter dramatiskt särspel

Och så med en del spel på Challengetouren, undertouren till Europatouren med en femteplats på Nordirland i september som topp hittills.

Denna helg avgörs finaltävlingen på T-Golf & Country Club på Mallorca.

Där har Björn Hellgren spelat bländande golf hittills. Inför helgens två finalvarv ligger han delad tvåa på nio slag under par, endast två slag bakom tätmannen Alexander Knappe, Tyskland.

Hellgren gick in i finaltävlingen som 27-rankad på order of merit och inledde i torsdags med att signera scorekortet för fem slag under par (66 slag) efter bland annat fyra birdies och två eagles.

Andraronden som avslutades under fredagseftermiddagen blev i det närmaste lika bra. Totalt 67 slag och fyra under par efter fem birdies och endast en bogey.

Som caddie har Björn Hellgren med sig sin coach Robert Eriksson.

– De första två dagarna sa vi att vi ville gå fyra under per varv och det har vi ju nått. Knappe sköt åtta under i dag och avslutade fyra under de sista tre hålen. Nu får vi spela med honom, men jag tror att tar man det till 16 under så har man nog rätt bra chans att vinna den här tävlingen. Det var det målet vi satte innan tävlingen började, säger västeråsaren till Svensk golf inför helgens avgörande.

I morgon lördag hoppas Björn Hellgren få fira sin 30-årsdag med ännu en stark runda och därmed ha fortsatt chans på den första triumfen på Challengetouren.

Powered by Labrador CMS