VIK:s lagkapten Fredrik Johansson var rejält besviken efter kvällens förlust mot Leksand. Foto: Stefan Lindgren

Fredrik Johansson: "Vi hade behövt hålla oss på banan"

VIK fick en dålig start på Hockeyallsvenskans slutspelsserie. Hemma i ABB Arena åkte gulsvart på en svidande 0–3 förlust och VIK:s lagkapten Fredrik Johansson var rejält besviken efter matchen.

Publicerad

– Det är klart att det är riktigt surt att torska första matchen. Jag tycker att vi inte riktigt spelar som vi vill göra. Vi behöver komma upp ett par snäpp allihopa som lag tillsammans.

Vilka detaljer tänker du främst på?

– Det är egentligen allt, det blir ett snäpp upp i fart i allt i slutspelsserien. Det gäller att vi hakar på där och det gjorde vi inte idag.

Var det Leksand som var bra eller var det en dålig prestation av er?

– Jag tycker att vi behöver komma upp om vi ska vara med och tävla i fortsättningen, men det ska vi se till att göra. När gäller det att fort skaka av oss det här och sedan är det match på torsdag, då är det ny giv.

Ni var på väg in i matchen i tredje perioden, men sedan åkte ni på utvisningar. Det kändes som det tog energin ur er?

– Precis, vi hade behövt att hålla oss på banan för att få pushen som vi ville åt. Som jag säger så behöver vi spela bättre. Det känner vi och det ska vi se till att göra, komma upp några procent och så ska det bli roligt på torsdag igen.

Finns det något som ni kan ta med er från kvällens förlust, eller lägger man allt bakom sig?

– Det är en nivå till mot serielunken och det har vi förstått nu. Det kan vi ta med oss, annars är det inte så mycket, avslutar Fredrik Johansson.

Matchfakta, Hockeyallsvenskans slutspelsserie

VIK – Leksand 0–3 (0–0, 0–2, 0–1)

Powered by Labrador CMS