Sofia Caro, Daniel Westergren och Gia Stockhaus.

Ny målstolpe för Små Hjärtan – hjälper sitt tusende barn och flyttar till större lokaler

2020 grundade Sofia Caro den ideella föreningen Små Hjärtan och det som började som en enkel gest att donera kläder och leksaker till behövande barn har vuxit till en viktig verksamhet som nu har hjälpt hela 1 000 barn.

Publicerad

– Det är svårt att förstå att vi har nått och hjälpt 1000 barn. När jag startade Små Hjärtan fanns förhoppningar om att kunna hjälpa 10–15 barn per år, något vi nådde efter bara någon månad, berättar Sofia Caro i ett pressmeddelande.

Sedan starten har Små Hjärtan växt och utvecklats till en betydande resurs för familjer i behov. För att möta den ökande efterfrågan har Sofia Caro, vid sidan av sitt ordinarie arbete som farmaceut, arbetat oavbrutet för att säkra resurser och utrymmen för verksamheten.

Men nu har föreningen vuxit ur sin kostym och är mer än redo att flytta till större lokaler.

– Vi har kommit till en punkt där verksamheten inte längre ryms i mitt eget källarförråd. Tyvärr har vi varit tvungna att tacka nej till donationer av kläder, leksaker och andra nödvändigheter. Därför är jag djupt tacksam för det generösa erbjudandet från Lokala Hjälpen och deras partner Castellum, att tillhandahålla en lämplig lokal på Örjansgränd 8, där vi snart kommer att flytta in.

Gia Stockhaus på Lokala Hjälpen kommenterar samarbetet:

– Detta är ett fantastiskt exempel på vad vi strävar efter på Lokala Hjälpen; att hjälpa dem som hjälper, samt att underlätta och hjälpa företag med deras sociala hållbarhetsarbete. Med hjälp av företagens resurser, tjänster eller produkter är det oftast enklare att bidra än med reda pengar och kan med det skapa stora värden för civilsamhället. Vi är stolta över att stödja Små Hjärtan i deras viktiga arbete och ser fram emot att se deras verksamhet fortsätta att blomstra och växa.

– Att kunna bidra på detta sätt känns otroligt meningsfullt för oss. Det är en central del av vårt arbete att stödja samhället. Så när Lokala Hjälpen kommer och ställer frågan och vi har en ledig lokal som passar behoven, är det självklart för oss att hjälpa till, säger Daniel Westergren på Castellum.

Powered by Labrador CMS