Pandora showar på nationaldagen

Om en månad är det dags för det traditionella nationaldagsfirandet på Djäkneberget i Västerås. Firandet avslutas med eurodisco-ikonen Pandora.

Publicerad

Den 6 juni är det dags att fira Sveriges nationaldag. I Västerås har alla möjlighet att delta i firandet på Djäkneberget mellan klockan 12.00 och 15.30 då alla klassiska inslag så som flagghissning, tal av kommunfullmäktiges ordföranden Anders Teljebäck och förstås allsång, står på programmet. 

Firandet avslutas stort med ett uppträdande av Pandora, den världskända eurodisco-artisten uppvuxen i Västmanland.

Firandet inleds traditionsenligt i Stadshuset med en välkomstceremoni för nyblivna svenska medborgare och därefter marscherar fanborgen från Fiskartorget klockan 12.00 hela vägen upp till Djäkneberget tillsammans med Västerås Stadsmusikkår. Ansluter från Växhuset gör Västerås Youth Marching Band.

– Jag hoppas att vi blir många som tillsammans firar Sveriges nationaldag på Djäkneberget och känner gemenskap och stolthet tillsammans säger kulturnämndens ordförande Ann-Louise Molin Östling (S).

Livesändning till äldreboenden och servicehus

Har man som äldre inte möjlighet att komma till Djäkneberget får alla äldreboenden samt mötesplatser för äldre en inbjudan att delta via en livesändning, något som blev en succé förra året.

Preliminärt program

11.30 Klockspelskonsert från stadshustornet, Fiskartorget.

12.00 Avmarsch Västerås Stadsmusikkår och Hemvärnets fanborg från Fiskartorget, VYM (Västerås Youth Marching Band) från Växhuset.

12.00 Firandet startar på Djäkneberget, Västerås stads gatumusiker/ungdomsmusiker under ledning av Marc Linder samt konferencier Maria Sendow och Hanna Björck.

12.30 Tal av kommunfullmäktiges ordförande Anders Teljebäck.

13.00 Allsångskonsert med Västerås Sinfonietta och Niklas Hjulström.

14.10 Utdelning kulturstipendier, kulturnämndens ordförande Ann-Louise Molin Östling.

Därefter musik av Kulturskolans elever

14.40 Pandora på scenen.

15.30 Slut.

Med reservation för eventuella ändringar.

Allsångstexterna och hålltider för programmet kommer att finnas på webben, vasteras.se/nationaldagen.

Powered by Labrador CMS