Västerås BK30 övertygade i hemmapremiären och besegrade Bele Barkarby med klara 5–2 i damettan. Här har Ella Gunnarsson (10) precis gjort sitt andra mål för eftermiddagen och fastställt slutresultatet till 5–2 i slutet av den första halvleken. Foto: Jonas Bergkvist

BK30 övertygade och vann i hemmapremiären

Premiärförlusten var som bortblåst. Västerås BK30 kom tillbaka på bästa sätt och vann övertygande hemmapremiären mot Bele Barkarby på Ringvallen i damettan efter en målexplosion i första halvlek. – Vi är ett bra offensivt lag, säger tvåmålsskytten Ella Gunnarsson efter 5–2-triumfen.

Förlusten trots tre mål och bra spel i seriepremiären mot Sandviken förra helgen sved en aning.

Men det unga BK30-laget hade hunnit repa nytt mod och bjöd åskådarna på ett soldränkt Ringvallen på en offensiv uppvisning i den första halvleken i hemmapremiären nu på måndagseftermiddagen.

Denna gång nöjde sig inte det talangfulla laget med tre mål. Det blev fem – på en halvlek.

Två av dessa stod forwarden Ella Gunnarsson för och gav därmed sig själv en tidig födelsedagspresent.

I morgon fyller hon, och tvillingsyrran Hanna som spelar i försvaret, 17 år och de är två av alla unga spelare som till i år flyttats upp till a-laget.

– Roligt att få göra två mål. Det första var på nick, det andra kommer jag inte ihåg, säger den blivande 17-åringen med ett leende.

Det första betydde i alla fall 3–2 och skulle visa sig bli matchavgörande efter en galen första halvtimme med fem mål.

Sedan fastställde hon även slutresultatet till 5–2 innan första halvlek var över.

Fem mål på en halvlek?

– Ja, vi är ett bra offensivt lag och skapar mycket lägen. Vi spelade bra även i premiären mot Sandviken men tappade på slutet. Nu sa vi till varandra att vi verkligen skulle ta tre poäng och det känns jätteviktigt att vi gjorde det, säger Ella Gunnarsson.

För så blev det. Halvtidssiffrorna 5–2 stod sig när BK30 stod för en mycket stabil andra halvlek och säkrade den betryggande ledningen.

BK30:s huvudtränare Tony Torstenson lös ikapp med solen.

– Vi var effektiva idag och hade bud på flera. Skönt för tjejerna att få sätta några mål.

Vad säger du om det här unga laget?

– De är duktiga, smarta och visar att de vågar och tar för sig. Förhoppningsvis också väldigt jobbiga för motståndarna att möta, säger Tony Torstenson med ett flin.

Ella Gunnarsson, nöjd tvåmålsskytt dagen före sin 17-årsdag. Foto: Jonas Bergkvist
Amerikanskan Caroline Murray var väldigt pigg och svarade bland annat fölr ett mål och en elegant framspelning till Ella Gunnarssons matchavgörande 3–2-mål. Foto: Jonas Bergkvist
Wilma Hedenström gjorde mål för andra matchen i rad och inledde BK30:s målkalas med sin 1–0-fullträff fri med målvakten. Foto: Jonas Bergkvist
Tränaren Tony Torstenson var av förklarliga skäl nöjd efter 5–2-segern. ”Vi var effektiva idag", sa han. Foto: Jonas Bergkvist

Matchfakta, Division I Norra Svealand, damer

Västerås BK30–Bele Barkarby FF 5–2 (5–2)

Första halvlek: 1–0 (7) Wilma Hedenström, 1–1 (10) Victoria Wahlstedt, 2–1 (20) Cornelia Ellefors, 2–2 (27) Victoria Wahlstedt, 3–2 (30) Ella Gunnarsson, 4–2 (35) Caroline Murray, 5–2 (39) Ella Gunnarsson.