
Stor restaurangsatsning – mitt i krisen
Mitt under rådande coronapandemi där både restaurangbranschen och idrotten går på knäna görs nu en storsatsning på restaurangverksamheten på Rocklundaområdet.
Mitt under rådande coronapandemi där både restaurangbranschen och idrotten går på knäna görs nu en storsatsning på restaurangverksamheten på Rocklundaområdet.
Som en effekt av att all sport stannade upp i samband med att coronaviruset spred sig över världen försvann även en stor del av gästerna till restaurangen på Rocklunda. Resultatet blev konkurs och under de senaste månaderna har lokalerna i hockeyhallen stått tomma.
Men i veckan blev det klart med nya ägare till restaurangen. Då offentliggjorde Västerås stad att bryggeriprofilen Petri Karhukorpi via ett nystartat bolag tar över verksamheten.
Delägare i företaget är bland annat Mathias Klinga som kommer att vara ansvarig för maten i den nya satsningen. Han kommer närmast från Restaurang Koppar i Kopparlunden, men har även ett förflutet från just Rocklunda-bistron.
Under sommaren öppnade sig möjligheten att ta över verksamheten. Petria Karhukorpi kommer att fungera som vd, medan Mathias ska jobba som gastronomisk ledare.
– Jag har barn som håller på med konståkning, och självklart har jag suttit här på läktaren och tänkt på saker som man skulle kunna utveckla, berättar Mathias Klinga.
Planerna går ut på att ha flera olika inriktningar i verksamheten. På övervåningen kommer det dels att satsas på en ordentlig buffé och till gästerna på ”hyllan” ska en fin a`la carte erbjudas. I bistron på markplan ska de ta fram ett food court-koncept och i kiosken vill man kunna erbjuda färdigmat som sallader och matlådor.
– Vi kommer att jobba mycket med lokala leverantörer och vill dessutom ha stort fokus på grönsaker, vilket är passande eftersom vi jobbar så nära idrotten, säger han.
Visionen för de nya ägarna är att genom ett tydligt genomarbetat koncept och olika nära samarbeten skapa ett levande Rocklunda.
– Västerås är en liten storstad där olika aktörer bör samarbeta. Tillsammans kan vi erbjuda de bästa förutsättningar till ett lyckat event, oavsett om det handlar om en mässa, idrottsevenemang, festival eller konsert, säger Petri Karhukorpi.
Först ut i satsningen blir luncherna. När det blir är ännu inte bestämt.
Lokala framgångar
Från Västerås stads håll är man glada över att ha klart med en ny aktör som tar över driften av restaurangverksamheten i området.
– Det känns jättebra att vi nu har gått i lås med en lokal aktör och ett spännande koncept som bäddar för lokala framgångar både på tallriken och på isen. Vi ser fram emot ett gott samarbete som utvecklar både det lokala näringslivet, idrotten och publikupplevelsen på ett hållbart sätt, säger Vicki Skure-Eriksson, C, ordförande i nämnden för idrott, fritid och förebyggande.
Det enda som saknas just nu är att idrottslivet ska komma igång på allvar igen. Men trots den stora osäkerheten ser Mathias Klinga ändå ljust på situationen – och väljer att hantera läget som en fördel.
– Jag ser det faktiskt som positivt att vi får lite mer tid att förbereda oss på. Det hade varit lite stressigt om det hade dragit igång med matcher redan nästa vecka, säger han.