Nu börjar äventyret. Eleverna i klass 2a på Pettersbergsskolan fick en idé från en bok de läser – nu ska nallen Maj-Björn ut i den stora världen. Förhoppningsvis är han tillbaka i Sverige och Västerås igen före sommaren. Foto: Helena Andersson

Nallen som åker ut i världen på sportlovet

Klass 2a på Pettersbergsskolan har ett spännande projekt på gång. Venyar, en av eleverna i klassen, berättar att de ska skicka ut en nalle i världen som har ett brev med sig som berättar om Nallens uppgift. Resan inleds under sportlovet.

Publicerad
Nallen Maj-Björn är beredd att resa ut i världen. Foto: Askol Rashidzade

– Någon som hittar den får ha den några dagar och sen så lägger man den så att någon annan får ta den. Och den personen som hittar nallen får gärna skriva mail till Askol och berätta vad de har gjort, berättar Venyar.

Liv säger att de fick idén från en bok som de läser.

Boken heter Diamantjakten och är skriven av Mats Wänblad som varit i klassen på författarbesök.

Nallen heter Maj-Björn och klassens lärare Askol Rashidzade berättar att resan kommer att börja i Spanien.

– Nallen reser med mig på flyget och där nere kommer vi att hitta på roliga saker och äventyr som jag kommer att skicka hem till eleverna och visa.

Sen kommer nallen att lämnas på ett ställe där många kan se den. Klassens förslag var att lämna den på flygplatsen så att den ska komma ännu längre ut i världen.

– Vi har skrivit att nallen ska vara tillbaka första juni och vi hoppas verkligen att den kommer tillbaka och att vi fått höra mycket om Maj-Björns resa under tiden avslutar Askol Rashidaze.

Powered by Labrador CMS