VI:s tränare Leo Ekblom var besviken efter dagens förlust mot Torslanda. Foto: Stefan Lindgren×1 / 2Visa bildtextBild 1 av 2

Ny förlust för VI-herrarna – fortsatt poänglösa i Allsvenskan

Det vill sig inte för VI. Under lördagen inkasserade laget sin sjätte raka förlust i Herrallsvenskan och står kvar på noll poäng i årets serie. Gästande Torslanda ryckte ifrån i andra halvlek och vann med 29–23 i Bombardier Arena.

Publicerad

Efter en bra start på matchen tappade VI kontakten med Torslanda i mitten av andra halvlek. Gästerna kunde avsluta matchen med att rinna ifrån till en säker vinst med sex bollar. VI:s tränare Leo Ekblom var märkbart nedstämd efter matchen.

– Jag är besviken och det är inget att hymla om. Vi gjorde en jättebra match i 45 minuter, sedan tycker jag att de fick för enkla mål och vi gjorde inte riktigt jobbet bakåt. Det rann iväg lite i slutet då vi chansade vi och spelade ett väldigt offensivt försvar. Det gick inte hem den här gången, men nästa gång kanske vi lyckas.

Ni inledde ändå bra och ledde en bit in i första halvlek, vad säger du om matchinledningen?

– Det stämmer bra och jag tycker att William Hermansson och Jens Lindström gör en fantastisk match idag. De visar framfötterna och Niklas Åsberg i målet får godkänt, men det är många fler som ska lyfta sig.

Ni står fortfarande kvar på noll poäng, vad krävs för att ni ska börja ta poäng?

– Det gäller bara att vi jobbar oss upp ur den här onda spiralen som vi har hamnat i. Det är bara vi som kan ändra på det, inga andra kan hjälpa oss med det. Jag lovar att det kommer att släppa, men när, var och hur vet jag inte.

Vilka detaljer måste förbättras?

– Vi kommer att titta på den här filmen, alla måste ta ansvaret som Lindström och Hermansson tog idag. Vi måste upp i den nivån och jag vet vad killarna kan, det är en bit kvar men de måste ta sig själva i kragen, avslutar en besviken Leo Ekblom.

Matchfakta, Herrallsvenskan

VI – Torslanda 23–29 (11–12)

Bästa målskyttar VI: William Hermansson 8, Jens Lindström 6, Erik Gannby 6

Powered by Labrador CMS