Årets företagare. Alan Björk tar emot priset som Årets företagare vid Guldstänk-galan. Foto: Frida Heldemar

De vann priser under kvällens Guldstänk

Under torsdagskvällen hölls den stora näringslivsgalan Guldstänk i ACC. Där prisades de mest framstående företagarna i Västerås. Det mest gyllene priset av dom alla, priset till årets företagare, delades ut till Alan Björk från Björks buss.

  • Publicerad 19:27, 14 mar 2019

Årets Företagare 2018: Alan Björk, Björks Buss

Motivering: Årets företagare kan konsten att ta lika väl hand om sina medarbetare som sina kunder. Här finns en genuin känsla för att göra goda affärer som också är till nytta för samhället. Generositet, medkänsla, omtanke och service är ledstjärnorna för detta framgångsrika familjeföretag som växt till Sveriges största privatägda koncern i sin bransch.

Årets Marknadsförare 2018: SISU Idrottsutbildarna Västmanland och Tony Lorenzi

Motivering: Årets marknadsförare inspirerar och får förhoppningsvis fler att göra det oväntade och testa nya grepp. De har lyckats engagera hundratusentals följare världen runt och bygger samtidigt stolthet på hemmaplan. Med små medel och många timmars ideellt arbete har vår vinnare skapat något kreativt och ambitiöst för att visa att idrott och kultur hör ihop. Idrotthjärtakultur helt enkelt.

Årets Nystartare 2018: Way To Go

Motivering: Samarbeten, digital närvaro och ledstjärnorna: hög servicegrad och pålitlighet, har visat sig vara en framgångsrik strategi för Årets Nystartare.

Företaget har under sin korta tid trotsat många fördomar och vuxit stadigt, både vad gäller omsättning och personal. Planen för tillväxt finns redan på skissbordet och med den kan vi inget annat än önska Årets Nystartare all lycka till (i deras Way To Go).

Årets Innovatör 2018: Wedevia

Motivering: Årets innovatör kan med sin produkt omvandla en traditionell bransch genom att ge konsumenten en starkare position utifrån kunskap och transparens.

Bolaget består av ett mycket starkt team med kompetens inom både teknik och marknad. Det tillsammans med ett positivt gensvar från branschen ger stora möjligheter för en snabb och hållbar tillväxt.

Årets Exportföretag 2018: Prevas

Motivering: Årets exportföretag har sedan starten byggt upp en stark och framgångsrik verksamhet i Sverige och Norden med leveranser över hela världen. Tillsammans med sina kunder tar företaget tillvara på teknikens och digitaliseringens möjligheter och omsätter behov och idéer till ökad hållbarhet och konkurrenskraft. Idag uppgår företagets exportandel till hela 70 % och bolaget är väletablerat inom den starkt växande tjänsteexportsektorn.

Årets Hållbarhetspris 2018: Sveafastigheter Bostad

Motivering: Vinnaren av Årets hållbarhetspris har som ny aktör i Västerås snabbt flyttat fram positionerna i sin bransch. Med ett genomtänkt hållbarhetsarbete är de samhällsbyggare med höga ambitioner för framtida generationer. Målmedvetet skapar årets pristagare boendemiljöer där människa och miljö står i centrum.

Årets företagare, Alan Björk, tillsammans med dottern Malin (till höger) och prisutdelaren Tiina Magnusson från Företagarna. Foto: Frida Heldemar

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING