Viktor Granath stod för ett av VSK:s fyra mål i den viktiga 4–1-segern mot Dalkurd på söndagseftermiddagen. Foto: Avig Kazanjian/Arkivbild

VSK:s sköna seger – viktiga poäng i bottenstriden

Det var tre poäng som värmde gott i höstkylan. VSK vann den mycket viktiga hemmamatchen mot seriejumbon Dalkurd med klara 4–1 på söndagseftermiddagen och skaffade sig lite andrum i Superettans täta bottenstrid.

0–0 såg ut att stå sig första halvleken ut, men mittbacken Frederic Nsabiyumva gav hemmalaget förlösande 1–0 strax före vilan inför drygt 1 800 vittnen på Iver Arena.

Superettans skytteligaledare Viktor Granath kunde sedan utöka Sportklubbens ledning till 2–0 drygt tio minuter in på den andra halvleken och när sedan 19-årige Max Larsson grejade 3–0 bara två minuter senare var matchen avgjord.

I och med segern tog sig Grönvitt upp från negativ kvalplats till en tionde plats och skaffade sig lite andrum i den alltjämt täta och ovissa bottenstriden.

Två omgångar återstår, för VSK väntar närmast Brage borta nästa lördag innan serieepilogen hemma mot AFC Eskilstuna lördagen efter den 5 november.