Västeråsföreningen Team One Taekwondo firade stora triumfer på två olika sorters tävlingar under den gångna helgen. Foto: Team One Taekwondo

Stora framgångar för Team One Taekwondo

Västeråsklubben Team One Taekwondo har haft en lyckad tävlingshelg. Både för de mer rutinerade utövarna och nybörjarna.

Publicerad

I lördags var det Svenska cupen i taekwondo. Där knep Team One Taekwondo ett guld (genom Nathalie Aranki) och ett silver (Justin Laloknam).

Deras prestationer bidrog även till att de rankade till sig platser i ungdomslandslaget (där föreningens Nelly Asp redan finns sedan tidigare).

I den efterföljande tävlingen för nybörjare på söndagen efter blev framgångarna än mer glädjande.

Det är en tävling som visar vilka föreningar som är väg uppåt. Här ställde Team One Taekwondo upp med nio deltagare – och det blev en riktig jackpot i form av fem guld och fyra silver.

Det bidrog även till att klubben fick det prestigefyllda priset som bästa klubb bland samtliga deltagande.

Då är det i sammanhanget även värt att poängtera att i tre finalmatcher möttes elever från klubben inbördes efter att ha slagit ut alla andra.

På Svenska cupen belönades även Team One Taekwondos huvudinstruktör Jacob Asp av världspresidenten Dr Chungwon Choe för sina internationella och nationella insatser för att sprida sporten till rörelsehindrade.

”Vi vill verkligen satsa på just rörelsehindrade och nu försöker vi utöka och anpassa vår lokal för att tillgodose deras behov”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Team One Taekwondo växer hela tiden och har nu en bit över 220 medlemmar.

Powered by Labrador CMS