Pontus Westling avslutade årets EM-tävlande i Finland med personbästa som fyra en av tävlingsdagarna. I EM-tabellen avancerade han från sjunde till en slutlig femte, även det personbästa. Här ses han i aktion från senaste SM-deltävlingen i Laxå. Foto: Fototummen

Westling totalfemma i enduro-EM: ”Riktigt nöjd”

Bättre och bättre år för år. Surahammars endurostjärna Pontus Westling toppade fjolårets EM-insats med att bli totalfemma efter avslutningen i Finland. – Jag är riktigt jävla nöjd med det, säger 26-åringen.

Publicerad

Även om endurokarriären ännu är relativt kort så kan den tidigare motocrossföraren och Surahammarsbon Pontus Westling summera sin EM-säsong med ett nytt personbästa.

Efter en prydlig avslutning i sista EM-deltävlingen i Finland står det klart att han toppar fjolårets insats med att bli femma i EM-tabellen

– Jag blev ju sexa ifjol och vill alltid förbättra mig. Så jag är riktigt jävla nöjd att jag kom femma. Hade nån sagt att jag skulle bli det innan säsongen hade jag nog inte trott det.

Han avancerade från sjunde- till femteplatsen tack vare en stark sista tävlingsdag – av tre – som avgjordes på crossbanan.

– Där kände man sig ju hemma, säger han med ett garv.

Han blev fyra sista dagen, även det personbästa.

Om du ska summera säsongen så här långt?

– Det känns verkligen som att jag har tagit ytterligare steg framåt i år, vilket är precis det jag vill hela tiden. Att jag blir femma på EM trots att jag ”nollade” en dag i Slovakien när jag kraschade känns otroligt bra.

Pontus Westling har även tävlat i SM i år och där ligger han delad sjua inför avslutningen i Enköping.

Därefter står två riktiga kraftprov på agendan. Först Gotland Grand National 25–26 oktober, sedan klassikern Novemberkåsan i Eskilstuna 16–17 november.

– Jag kom på 18:e plats i båda tävlingarna förra året, så topp-15 i någon skulle vara riktigt jäkla roligt, säger Pontus Westling.

Varför inte, denna rekordsäsong.

Pontus Westling har haft sin bästa endurosäsong hittills och gått framåt ytterligare från fjolåret. Foto: Stefan Lindgren/Arkiv
Powered by Labrador CMS