VSK vände och vann mot Hammarby

VSK vann under fredagskvällen en målrik och jämn match borta mot Hammarby på klassiska Zinkensdamm. Segersiffrorna skrevs till 8–5 efter att VSK hade lyckats vända matchen i den andra halvleken.

Det var ett riktigt grönvitt klassikermöte på anrika Zinkensdamm i på Södermalm ikväll när VSK mötte Hammarby.

Trots att det var VSK som gjorde matchens första mål, var det hemmalaget Hammarby som ägde den första halvleken. Hammarby spelade stundtals ut VSK men hade svårt att få utdelning. Ställningen efter 45 minuter var därför "bara" 3–2 till "Bajen".

I andra halvlek vaknade VSK till och lyckades vända matchen och till sist vinna inför den ditresta bortaklacken.

Matchens gigant var VSK:s Ted Bergström som förutom starkt spel även svarade för fyra mål under matchen. En annan het VSK-spelare var Robin Andersson, som stod för tre mål.

I och med segern har VSK 12 raka matcher utan förlust och leder serien, ett poäng före Villa på andra plats.

Matchfakta, Elitserien

Hammarby IF – VSK Bandy 5–8 (3–1)

1’ 0-1 – Ted Bergström (Tobias Holmberg)
7’ 1-1 – Christoffer Fagerström (Adam Gilljam)
17’ 2-1 – Adam Gilljam (Ilja Grachev)
19’ 3-1 – Christoffer Fagerström (Jesper Jonsson)
41’ 3-2 – Tobias Holmberg (Niklas Gifting)
—————————————————————
53’ 4-2 – Robin Sundin (Adam Gilljam)
54’ 4-3 – Ted Bergström (Oscar Gröhn)
58’ 4-4 – Robin Andersson (Oscar Gröhn)
70’ 4-5 – Ted Bergström (Magnus Joneby) Hörna
73’ 5-5 – Ilja Grachev (Pontus Blomberg)
73’ 5-6 – Robin Andersson (Tobias Holmberg)
77’ 5-7 – Robin Andersson (Straff)
90+5’ 5-8 – Niklas Gifting (Ted Bergström)

VSK:s förlustfria svit

VSK har inte förlorat sedan Elitseriens andra omgång, 26 oktober, borta mot Sandviken.