VSK tog en övertygande seger mot allsvenskt motstånd

VSK Fotboll har fått en drömstart på årets försäsong. Efter helgens seger över Dalkurd följde man ikväll upp med en 2–1 seger över den allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna på ett kylslaget Solid Park Arena.

  • Publicerad 21:37, 31 jan 2019

Gästande AFC Eskilstuna satte högsta fart från start och drog upp ett tempo som VSK inledningsvis hade svårt att hänga med i. Trotts ett stort spelövertag för AFC lyckades de inte skapa några heta chanser. Den hetaste chansen kom i samband med en duell i VSK:s straffområde som slutade med att Filip Tronêt fick utgå med en ansiktsskada. Efter den situationen arbetande sig grönvitt in i matchen och kunde ta ledningen med 1–0 på straff i slutminuten av halvleken, ett mål som Karwan Safari satte retfullt enkelt.

I andra halvlek utökade VSK ledningen till 2–0 efter att Douglas Karlberg nickat in bollen vid stolproten. AFC reducerade tre minuter senare, men närmare kom de inte den här kvällen. VSK vann välförtjänt att övertygade under de sista 70 minuterna. En av VSK:s bästa spelare för kvällen var Simon Johansson och han säger så här om den tuffa starten på matchen.

– Vi var inte riktigt med i den första kvarten, men sedan kom vi in i det mer och efter 15 minuter var det riktigt bra. Under den sista halvtimmen tyckte jag att vi styrde spelet och hade ett bra övertag på dem.

Vad var det som gjorde att ni kom in i matchen efter AFC:s starka start?

– Jag tror inte att vi var med på tempot som de satte upp från början. Sedan fick vi jobba oss in i matchen och tillslut kom vi rätt i pressen och kunde själva börja rulla boll. Vi stressade lite där i början och visade oss inte för varandra. Det blev bättre och bättre och tillslut fick vi gång ett eget spel.

Både försvarsspel och anfallspel fungerade bra ikväll, vad är du mest nöd med?

– Försvaret har varit bra länge, men det är kul att se att det håller på den här nivån också. Vi måste ha stenhårt jobb tillsammans i år.

Det kändes som att ni vågade tro på det en bit in i första halvlek, håller du med?

– Ja exakt, vi satte lite mer press och ibland höll vi det lågt och det finns bra variation i försvarsspelet. Sedan är jag även nöjd med anfallsspelet, vi möter ändå ett allsvenskt lag. Vi slog inte bara långbollar utan vi vågade att spela. Det måste vi våga göra och våga bygga en egen idé.

– Det är kul att vi skapar fler lägen på det sättet som vi gör, vi spelar oss fram till lägen genom kombinationer.

Hur viktigt var det att ni växte in i tempot så snabbt som ni gjorde?

– Det var jätteviktigt, vi måste komma upp i det tempot och vara vana med det i varje match. AFC var ett topplag i Superettan och då vet vi vad vi kan förvänta oss. Sedan gäller det att ha så här hela tiden och vara ett sammansvetsat lag som vi var ikväll.

Två raka segrar i inledningen av försäsongen, vad säger du om starten?

– Det är klart att det är kul med segrar, men de betyder ingenting i träningsmatcher. Det viktiga är att det är bra prestationer, och det är de som jag är mest stolt över, avslutar Simon Johansson.

Matchfakta, träningsmatch

VSK – AFC Eskilstuna 2-1 (1-0)

Mål: 1-0 (43) Karwan Safari (straff), 2-0 (60) Douglas Karlberg, 2-1 (63) Kerfala Cissoko

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Senaste nytt

Visa fler

SOMMAR

Sätra Brunns sommarkonserter sätter Västmanland på musikkartan

I drygt 15 år har Sätra Brunn bjudit in till fest med sina populära sommarpubar och sin musikunderhållning. I sommar är det dags igen – med en bättre uppslutning av artister än någonsin. Stora namn...onsdag 10/7 20:06

BYGGA NYTT

Experten: Så blir din husdröm verklighet

”Tomten styr vilket hus man kan bygga” Vad ska man tänka på när man ska bygga ett nytt hus? Vad är viktigast och varför har husen i ett kvarter ofta samma färg på fasaden? Experten Lars Morell från Fiskarhedenvillan svarar på dessa frågor...onsdag 20/2 13:47

Ute eller inne – här är årets hustrender enligt experten

Stora eller små fönster? Vilken färg ska fasaden ha? Vilken ytterdörr ska man välja? Tobias Holmberg på Intressanta hus guidar oss igenom hustrenderna för 2019.söndag 17/2 8:09

Västeråsfamiljen byggde sitt drömhus

Här delar de med sig av sina nybyggartips Att hitta sitt drömhus kan vara svårt och ta tid. Familjen Berg/Back valde istället att bygga det själva. Genom att utgå från en planlösning de gillade ritade de om huset så det passar familjens...lördag 16/2 8:53

QUIZ

Nu är musikfesten igång – testa dina Mello-kunskaper

QUIZ: Vad kan du om Västeråsbidragen i Melodifestivalen? 2019 års Mellocirkus har varit igång under några veckor och ikväll kliver Västerås egen Anton Hagman upp på scenen. Under åren har ett antal västeråsare varit med och satt färg på tävlingen, inte...lördag 23/2 20:10

E-TIDNING