Emil Skogh och Sean Sabetkar jublar efter att VSK-anfallaren gjort 3–0 Foto: Stefan Lindgren

VSK säkrade kontrakt i Superettan efter storseger mot Gais

VSK Fotboll säkrade kontraktet i Superettan med en omgång kvar av serien. Hemma på Solid Park Arena gav man aldrig gästande Gais någon chans efter en urstark andra halvlek. Grönvitt anförda av tvåmålskytten Emil Skogh tog en komfortabelt 4–1-seger inför jublande hemmafans.

Publicerad

VSK inledde lördagens match lite trevande, Gais tilläts att föra spelet och tryckte ner grönvitt djupt på egen planhalva. I den senare delen av första halvlek började VSK att jämna ut spelet och växte sakta men säkert in i matchen.

– Gais är bra, det är ett tungt lag att möta. De kom ut och fick spela sitt spel med energi och vi försökte mest reda ut första kvarten som nästan blev halvleken. Sedan vet vi att det kommer att öppna sig ytor, när det gör det är vi farliga och det visade vi den här matchen, säger Emil Skogh.

I slutet av första halvlek gav du VSK ledningen efter ett riktigt snyggt avslut, hur viktigt var det att få ledningen så nära halvtidsvilan?

– Det var jätteskönt! Otroligt skönt när Peter Markstedt och Leffe Berg har kommit in och gett mig förtroendet och att jag tror på mig själv igen, då gör man såna grejer.

Du har haft en fantastisk avslutning på säsongen, känns det som att du skulle haft mer speltid tidigare?

– Jag har velat spela mer och jag tycker att jag gjort bra inhopp när jag inte fått startat. Ibland passar man inte in i en tränares filosofi, det kanske jag inte gjorde under Thomas Gabrielssons ledning. Men i "Leffes" och "Markans" filosofi passar jag definitivt in och det är en "boost" att få vara med och delta.

I andra halvlek spelade ni strålande, hur ser du på halvleken?

– Vi gör en jättebra halvlek, spelet öppnade sig lite mer och vi började att spela vårt spel och Sean Sabetkar gör 2–0, sedan känns det som att vi rider på energi och verkligen vågar göra det vi ska.

Du gör sedan 3–0, känns det som det var spiken i kistan?

– Då var det väll klart, det kändes nästan så vid 2–0 också. Men 3–0 var definitivt spiken i kistan. Sedan var det var kul för Douglas Karlberg att få komma in och göra 4–0 också.

Vad betyder det här för VSK?

– Det betyder otroligt mycket, särskilt efter tv-avtalet som träder in inför nästa säsong som ger en ekonomisk fördel för de som stannar kvar. Jag har inte varit här så länge men jag vet att det betyder väldigt mycket för klubben och det är kul för alla inblandade.

Hur skönt ska det bli att slippa åka upp till Borlänge och möta Brage i den sista omgången utan att ha pressen på er?

– Nu är det bara att försöka att förstöra för dem och samtidigt försöka ge "Markan" och "Leffe" den avslutningen de förtjänar. Vi åker upp dit för att vinna och jag tror absolut att vi kan göra det, avslutar Emil Skogh.

Inhopparen Douglas Karlberg har precis gjort 4–0 Foto: Stefan Lindgren
Emil Skogh trycker in 3–0 till VSK Foto: STEFAN LINDGREN

MATCHFAKTA, SUPERETTAN

Västerås SK – Gais 4–1 (1–0, 3–1)

Mål:1–0 (43) Emil Skogh, 2–0 (60) Sean Sabetkar, 3–0 (69) Emil Skogh, 4–0 (86) Douglas Karlberg, 4–1 (92) Karl Bohm.

Varningar, VSK:Ravy Tsouka

Varningar, Gais:Niklas Andersen, Marcus Bergholtz, Karl Bohm

Publik: 2 068

Powered by Labrador CMS